Satu maalaa ilokseen

 

Satu Blomqvist opiskelee kuvataiteen taiteen perusopetuksen kurssilla ja aloitti 2,5-vuotisen kokonaisuuden syksyllä 2018. ”Olen harrastanut kuvataiteita aktiivisesti noin seitsemän vuotta ja niistä kolme vuotta työväenopiston kursseilla. Maalasimme palvelutalo Merikartanon harrastetilassa ja mukana oli myös talon maalausta harrastavia asukkaita. Järjestimme Merikartanossa ja palvelukeskus Puistokartanossa maalauskurssimme kausinäyttelyitä asukkaiden ja heidän vieraidensa iloksi.”

”Toimin aktiivisesti myös Kivenlahden Kuvataideryhmässä. Suoritin aikuisopiskelijana Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulussa kuvataiteilijan tutkinnon kalligrafiassa. Kalligrafiaa opiskellessani innostuin latinasta, jota opiskelen nyt viidettä vuotta Espoon työväenopistossa. Kaipasin jotain uutta ja aloitin siksi kuvataiteen perusopetuksen opinnot. Olen eläkkeellä ja päivät kuluvat nopeasti. Käyn aikaisempaa enemmän näyttelyissä ja museoissa. Kuvakulma katsoa ympäristöä on muuttunut, katson sitä ikään kuin ”ikkunoiden” kautta. Kuvataiteiden opiskelu antaa minulle suunnattomasti iloa. Opiskelu rytmittää viikon mukavasti ja estää minua ottamasta liikaa ohjelmaa kalenteriin.”

Maalaamisen iloihin ja kuvataiteen muihin muotoihin ehdit tutustua vielä kevään ja kesän kuvataiteen kursseilla!

Katso kuvataiteen tulevat kurssit osoitteesta ilmonet.fi

Teksti: Minna Kattelus

Kuvat: Taija Rahikkala ja Omnia