Lukulomavinkkejä !

Kirjavinkkejä lukuloman lukuviikolle. Koottu Omnian Kirkkokadun kirjaston valikoimasta.

 

Petri Laukka, Ari Turunen : Solvaajat

”Solvaajat-kirja valottaa, miten mustamaalaus, alituiset loukkaukset, nöyryytykset ja kaikenlainen panettelu ovat vaikuttaneet ihmisyhteisöjen kehitykseen. Historia osoittaa antiikista alkaen, että tuloksena on ollut mitä kummallisimpia yhteenottoja, joskus jopa hirmuisia sotia ja kauheita katastrofeja.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henri Hyyppönen : Luomiskertomus : matkalla luovuuden tulevaisuuteen

”Miltä luovuuden tulevaisuus näyttää?

Ennen idean toteuttaminen vaati aikaa ja vaivaa. Sen sijaan digitalisoituvassa maailmassa sen, minkä voi ajatella, voi myös luoda ja saada viiveettä muiden nähtäville. Lisäksi luovalle kentälle astuu ihmisen rinnalle uusi toimija, tekoäly, joka kiihdyttää nopeuden huippuunsa. Mitä tämä tarkoittaa tulevaisuuden luovan ihmisen kannalta?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delia Owens ; suomentanut Maria Lyytinen : Suon villi laulu

”Sydäntä särkevä kasvutarina, murhamysteeri ja lumoava kertomus luonnon kauneudesta.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tommi Kinnunen : Ei kertonut katuvansa : vaellusromaani

”Alkukesällä 1945 viisi naista lähtee norjalaiselta vankileiriltä kotimatkalle läpi poltetun Lapin. Naiset eivät kysele toisiltaan, miksi lähtivät saksalaisten matkaan. Kaikki eivät ymmärrä sitä itsekään.

Ei kertonut katuvansa on vaikuttava romaani pelosta ja luopumisesta, mutta myös naurusta ja silloin tällöin tuikkivasta yhteenkuuluvuuden tunteesta.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kyrö Tuomas : Kirjoituskonevaras

”Kirjoituskonevarkaasta kasvoi kansan rakastama kirjailija ja suosittu tv-kasvo. Tällaisista odottamattomista käänteistä syntyvät Tuomas Kyrön lämpimät, viisaat ja pirulliset tekstit. Niissä kuljetaan lapsuusmuistoista kirjailijan oman muistokirjoitukseen, Veikko Huovisesta Matti Nykäseen, Carrie Bradshawsta Donald Trumpiin.

Kirjoituskonevaras kutsuu lukijan katsomaan, miltä maailma näyttää Tuomas Kyrön silmin. Yhteisöt, perhe, ystävät, työ, muistot, raha, mahdolliset tulevaisuudet. Mistä ei pääse eroon, mistä ei halua päästää irti?”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayaka Murata ; suomentanut Raisa Porrasmaa : Lähikaupan nainen

”Keiko on 36-vuotias. Hänellä ei ole koskaan ollut poikaystävää, ja hän on ollut töissä samassa tokiolaisessa lähikaupassa 18 vuotta. Keiko tietää, mitä haluaa: lähikaupasta ja sen joka päivä toistuvista askareista hän on löytänyt elämän tarkoituksen.
Hänen perheensä ja ystävänsä eivät kuitenkaan hänen valintojaan ymmärrä. Paine löytää uusi työ – ja vielä pahempaa, aviomies – kasvaa, jolloin Keikon täytyy turvautua epätoivoisiin tekoihin.”