Kurssiuutuuksia

Nyt on julkaistu taas joukko uusia kursseja. Tässä muutamia poimintoja.

Haluaistko kokeilla erilaisia kankaan kuviointitapoja ja tutustu värien käyttöön ja sommitteluun? Värit tekstiileissä, verkkokurssilla pääset yhdistelemään värejä ja kokeilemaan, miten värit vaikuttavat toisiinsa. Sukella muotojen kiehtovaan maailmaan ja kokeile erilaisia luovia kankaankuviointimenetelmiä. Teemme mm. kieputuksia langoilla, kokeilemme leimasinpainantaa, vehnäjauhobatiikkia ja applikoimme kangasta. Voit lisätä kankaisiin myös kirjontaa. Teemme erilaisia ideointiharjoituksia ja pieniä tilkkuja, joiden teko onnistuu kotioloissa.

 

Räsymattoa voi tehdä muillakin tekniikoilla kuin kutomalla. Maton voi ommella, pujotella, virkata tai punoa.  Hyödynnä kotoa löytyvät vanhat lakanat, farkkut, t-paidat, sukkahousut ja jopa sukat. Työvälineet ovat yksinkertaiset ja tarvikkeet löytyvät omista sekä sukulaisten kaapeista. Räsymaton uudet ulottuvuudet kurssilla opit erilaisia tapoja tehdä räsymatto.

 

Parsinta saa nykyään näkyä ja olla osa elämää. Parsiminen on ensiksi kestävää, toiseksi käytännöllistä ja lopuksi myös kaunista. Kaikkia paikkoja ei tarvitse piilottaa, sukassa värikäs parsinta voi olla suorastaan ilahduttava. Toisaalta, housujen kuluneimpia kohtia ei aina ole hyvä korostaa.
Parsintaa etäopetuksessa kurssilla opit, kuinka erilaiset sukat korjataan neulalla ja langalla sekä opit neuleiden parsintaa. Trikoovaatteet paikataan tyypillisesti alike- tai päällikirjonnoilla, jotka ovat näkyviä koristeita. Housuihin käytetään hieman ompelukonetta, jolloin korjaus on hyvin nopeaa. Perintö- sekä vintagetekstiilit voidaan huoltaa, korjata, parsia tai käyttää osana muita ompelutöitä. Ideoita voidaan ammentaa menneisyydestä tai toisesta maasta, kuten japanilaisesta boro-kirjonnasta.

 

Makramee-solmeilu ei vaadi muita työvälineitä kuin omat sormet. Muutamia solmuja käyttämällä saat aikaan erilaisia pintoja. Makrameen alkeet kurssi soveltuu aloitteleville makrameen tekijöille, ja ensimmäisenä työnä voit valmistaa pienen laukun. Osaamisen ja innostuksen kasvaessa voit jatkaa makrameeta tekemällä vöitä, koruja, seinätekstiilejä, amppeleita tai mitä ikinä keksitkään.

 

Haluaisitko oppia suunnittelemaan ja tekemään putkihelmistä kuvan? Kuva muodostuu harmaasävyistä tai ns. seepia-väreistä. Helmet kootaan alustalle, jonka koko on 29 x 29 helmeä. Kuvasta putkihelmityöksi kurssilla pääset tutustumaan tähän mielenkiintoiseen tekniikkaan.

 

Kirjo haavet ja muistot tekstiilikirjaksi Kirjottu tekstiilikirja kurssilla. Sukella virtuaalimatkalle ja herkuttele muodoilla ja väreillä. Opi kirjomaan ja applikoimaan luovasti ja yhdistelemään erilaisia materiaaleja. Applikoimme ja kirjomme käsin. Opi myös erilaisia tapoja siirtää kuvioita kankaalle ja käyttämään monenlaisia materiaaleja sekä kirjonnassa että kirjonnan pohjissa. Voit siirtää kankaalle myös valokuvia. Kurssin lopussa teemme kirjotuista kuvista tekstiilikirjan.

 

Vanukirjontaa kurssilla opit erilaisia vanukirjonnan tapoja kuten perinteinen vanukirjonta, täytetty vanukirjonta ja trapuntotekniikka. Näillä tekniikoilla voit tehdä esimerkiksi pienen kassin, pussukan tai tyynynpäällisen.

Lisää uusia kursseja löydät täältä.