Kevään ihanat ompelutyöt

Kevätkauden kursseillani ommeltiin monenlaisia hienoja vaatteita. Alkuvuodesta ommeltiin pakkasia odotellen lämpimiä alusvaatteita, oloasuja ja tunikoita merinovillaneuloksista merinoteemaisella lyhytkurssilla. Pakkaspäivät jäivät vähiin mutta villaneulosvaatteet ovat miellyttäviä käyttää säällä kuin säällä. Viikoittain kokoontuvilla vaatetuskursseilla valittiin ompelutöihin sateisen ja harmaan alkutalven jälkeen värikkäitä kankaita ja kuoseja, geometrisia kuvioita ja kukkia. Vaatteita ommeltiin itselle, lapsille ja läheisille. Kursseilla valmistui eniten mekkoja, tunikoita, huppareita ja paitoja. Takkejakin tehtiin sekä monia korjaustöitä sekä mallien muokkaamisia.  Kevyitä kasseja, konekirjontaa ja applikaatioita syntyi myös vaatteiden ompelun ohessa. Työläimmät ompelutyöt kuten takit jäivät vielä hieman kesken.

Kuva Kuunkehrän ompeluluokasta, syksyn Ompelun aamupäivä -kurssilta.

Kurssien lähiopetus päättyi yllättäen koronaepidemian vuoksi, joten kevään viimeiset ompeleet jäivät yhdessä ompelematta. Monilla kurssilaisilla on onneksi koneet myös kotona, joten karanteenin aikaan ompelutyön jatkaminen tai uuden aloittaminen on ollut varmasti mielekästä ajanvietettä kotioloissakin. Moni onkin viestitellyt siivonneensa vaatehuonetta ja etsineensä keskeneräisiä ompelutöitä viimeisteltäväksi. Vain ompeluseura puuttuu nyt!

Syksyllä tavataan kursseilla!

Syksyllä on varmaankin jo toisenlainen tilanne. Silloin toivottavasti ommellaan jälleen mukavien kurssikavereiden seurassa. Vertaistuki, mielipiteiden vaihtaminen sekä yhdessä ideointi ovat käsityön kurssien parasta antia. Opettajana on ilo seurata erilaisten vaatteiden ompeluvaiheita ja kokemuksien ja ideoiden vaihtamista. Tunneilla pohditaan kurssikavereiden ja opettajan kanssa yhdessä vaihtoehtoisia ompeluratkaisuja. Lehtien ja kaavapakettien ompeluohjeiden oivaltaminen on usein haasteellista, silloin onkin parempi tukeutua luovaan ongelmanratkaisuun ja löytää kokeilemalla oma toimiva työtapa.

Kevään poikkeusoloissa saattaa olla aikaa tehdä, pohtia ja suunnitella tulevia ompelutöitä. Uuden opetuskauden kurssityötkin käynnistyvät syksyllä reippaasti jos mielikuva työstä ja sen yksityiskohdista on jo muhinut hieman.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voisiko omaan työhön tehdä yksilöllisen yksityiskohdan esim. vohvelikirjonnalla, itse tehdyillä nauhakoristeilla tai voisiko tahran tai reikäisen kohdan piilottaa vaikka itsetehdyllä kangaskukilla …

Syksyllä on tarjolla jälleen viikoittain kokoontuvia ompeluryhmiä sekä teemallisia lyhytkursseja. Minun päiväryhminä pyörähtävät käyntiin pajatyyppinen Ompelun aamupäivä Kuunkehrän opetustiloissa ja ompelun aloittelijoille ja kertaajille suunnattu Opi ompelemaan -kurssi Leppävaarassa.

Iltaisin ohjaan pajatyyppistä Ompeluiltaa Kuunkehrässä ja torstaisin opetan Ommellaan torstaisin -kurssilla Leppävaarassa. Lisäksi pyrin vahvistamaan saumurin käytön osaamistanne Saumurin käyttö ja neulosvaate – kurssilla. Testailen kesän aikana myös pienten joogavälineiden ompelua ja niitä tehdäänkin sitten syksyllä Pienet joogan apuvälineet -kurssillani.  Jos harrastat, tai joku lähipiirissäsi harrastaa tanssia, niin syksyllä on myös mahdollista ommella helppo tyllialushame tanssiharjoituksiin ja kurssini löytyy ohjelmasta nimellä Tyllihame baletti- tai tanssiharjoituksiin.

Syksyyn on kuitenkin vielä aikaa.

Ennen sitä toivonkin Pupuni kanssa teille kaikille Hyvää Pääsiäisistä.

Sekä terveyttä ja aurinkoisia kevät- ja kesäpäiviä.

Teksti ja kuvat

Pirjo Pyymäki