Paikkaa paremmaksi – villit vintagefarkut

Tunnistat varmasti sen tuskan hien, joka nousee, kun sovittelet pinon farkkuja pienessä sovituskopissa etsien sitä juuri oikeaa paria. Ja sen epätoivon tunteen, kun jalkaasi muotoutuneet lempifarkkusi risahtavat rikki. Naisilla ne ratkeavat tavallisimmin haaroista tai pepusta, miehillä polvista tai lonkan kohdalta ja lapsilla – no, ihan mistä vaan.

Paikkaa paremmaksi kurssilla keskitymme korjaamaan lempifarkkusi näyttävästi tai huomaamattomasti ja jatkamaan niiden elinkaarta. Farkkuja voi paikata monella tapaa: paikkaamalla lisäten kangaskerroksia, koneella parsien tai vapaasti kirjoen ja käsin kirjoen muliini- tai helmilangoilla. Paikkamateriaaliksi käyvät aikansa eläneistä kaulus- ja t-paidoista ja farkuista saatu materiaali ja jämätilkut. Näitä kaikkia tapoja voi myös yhdistää ja niiden avulla pystyt näppärästi peittämään reikien lisäksi ikitahrat, jotka eivät enää pesussa lähde.

Alla olevien linkkien kautta sekä kuvahaulla käyttäen hakusanoja ”visible mending jeans” löydät paljon kuvia ja inspiraatiota paikkaukseen. Apu ja neuvot työvälineisiin ja materiaaleihin saat kurssilla E182728 Paikkaa paremmaksi – villit vintagefarkut. Tervetuloa!

Ideoita ja inspiraatiota:

https://fi.pinterest.com/kristiinate/how-to-repair-clothes/

https://fi.pinterest.com/kkollektiivi/parsinta-ja-paikkausideoita/