Perinteisen verhoilun kurssilla tehdään eettisesti kaunista ja kestävää kotiin

Käsityöharrastus tekee tunnetusti hyvää sielulle ja ruumiille. Se on kuin toistuva mindfulness-harjoitus, mutta bonuksena syntyy itse tehty hyöty- tai koriste-esine. Se että omin käsin tuottaa jotakin konkreettista ja kosketeltavaa, saa jotakin alusta loppuun itse valmiiksi, on tänä tietotyön kulta-aikana palkitsevaa ja rentouttavaa.

Verhoilukurssilla voi toteuttaa omien taitojensa mukaan yksinkertaisia tai mukavan haastaviakin projekteja aina raheista keittiötuoleihin tai kevyisiin ja raskaampiinkin lepotuoleihin.

Mieli lepää kun käsillä on mukavaa tekemistä, mutta kärsivällisyyttä vaaditaan hippusen. Joskus tarvitaan aika moniakin työvaiheita ja eri materiaaleja, jotta rungoksi asti purettuun huonekaluun saadaan luotua uudelleen halutut muodot.

Perinteisen verhoilun ideologiaan kuuluu, että kaikki säästämisen arvoinen säästetään. Toisin sanoen uusitaan ja kunnostetaan tarpeen mukaan. Toisinaan riittää vanhan kankaan pois purkaminen, pieni lisäpehmustus ja uudelleen päällystys.

Tuoli ennen verhoilua
Tuoli ennen verhoilua
Tuoli verhoilun jälkeen
Tuoli verhoilun jälkeen

Joskus taas on tarpeen perusteellinen remontti, jonka jälkeen huonekalun käyttöikä jatkuu taas vuosikymmeniä. Ulospäin huonekalusta näkyy aina se päällimmäinen kerros eli kangas. On kiehtovaa tutkia, mitä kaikkea sen alle kätkeytyy.

Tule Perinteisen verhoilun kurssille E183026 antamaan vanhalle huonekalullesi uusi elämä ja nauttimaan käsillä tekemisestä!

Kirjoittaja on verhoilukurssin opettaja Laura Kinnunen.