Syksyn kurssiuutuuksia

Luo uutta ja nauti kädenjäljestäsi. Käsityöharrastus tarjoaa hengähdyshetken kiireisen arjen pyörteissä. Syksyn kurssitarjonta on nyt julkaistu ja ilmoittautumiset ovat alkaneet kursseille 23.–25.5. ja jatkuvat koko lukuvuoden.

Opinto-ohjelman ilmestyttyä osa kursseista saattaa olla jo täynnä. Jos olisit halunnut jo täynnä olevalle kurssille, ilmoita itsesi ihmeessä jonoon. Jatkossa teemme uusia kursseja koko ajan asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan opettaja-, tila- sekä tuntiresurssien puitteissa. Uusista kursseista ilmoitamme jonossa oleville.

Ohessa muutamia poimintoja:

Kolmiulotteisuutta kankaalle — pinnan muokkauksen kokeilu-kurssilla E182730 opit tekemään erilaisia kokeiluja rypyttämällä, laskostamalla ja kerros-tamalla kangasta. Valmistuvia tilkkuja voi käyttää esimerkiksi tilkkutöissä tai seinä- ja koristetekstiileissä.

Paikkaa paremmaksi — villit vintagefarkut E182728 kurssilla korjaat ja koristelet farkkuja käsin ja koneella kirjomalla visible mending-ajatuksella. Tee tahriintuneista tai reikiintyneistä farkuista uusia uniikkeja lempivaatteitasi.

Japanilainen kirjottu koristepallo E181557 eli japaniksi temari, on alunperin ollut lelu. Nykyään niitä valmistetaan ainutlaatuisiksi lahjoiksi. Kurssi soveltuu sinulle jos kirjonta on sinulle jo hieman tuttua tai haluat oppia tekniikasta lisää.

Räsymaton uudet ulottuvuudet E181628 kurssilla opit neljä erilaista tapaa tehdä räsymatto. Kurssi soveltuu käsitöiden vasta-alkajille. Työtavat ovat helppoja ja materiaalit pitkälti kierrätettyjä.

Suosittu Wanhat tawarat & Design luentosarja E181619 jatkuu nyt Tapiolassa osoitteessa Itätuulentie 1. Luentosarjan aloitaa 3.9. Taiteilija Uhra Simberg-Ehrström ja ”Metsä”-teoksen tarina, FM, taidehistorioitsija Minna Polus. Uhra oli kuvataiteilija Hugo Simbergin taiteilijatytär, joka teki merkittävän uran ryijytaiteen parissa. Hän oli myös edelläkävijä suomalaisen taiteen 1950–1960-lukujen modernismin kärjessä. Valitettavasti hänen nimensä ja uransa on ollut pitkään pimennossa ja jäänyt tutkimuksen ulkopuolelle. Kiinnostus on nousemassa, mistä todistavat hänestä vastikään julkaistu kirja ja esimerkiksi näyttelyt Tammisaaren ja Pohjanmaan museoissa. Montrealin maailmannäyttelyyn (1967) valmistetun Metsä-jättiläisryijyn tarina on kiinnostava muillekin kuin taiteen alan ihmisille.

Käpypitsi E182486 eli frivolité on pitsin solmimista pienen käpyilysukkulan avulla. Kurssille voi tulla oppimaan alkeita tai hakemaan uusia ideoita ja tekemään vaativampia töitä aiemmin opitun pohjalta.

Printtejä ja kirjontaa OPH-kurssilla E182585 opit erilaisia tapoja kuvioida kangasta. Kokeile vehnäjauhobatiikkia ja opi tekemään valotettu kaavio. Yhdistele printteihin kone- ja käsinkirjontaa. Tee sisustukseen tai asusteiksi sopivia tuotteita.

Munankuorimosaiikki kurssilla E182571 hyödynnät kokkauksessa jäljelle jääneet kuoret. Munankuoret on kauan tunnettu materiaali mosaiikkitöissä. Helposti saatavasta ja edullisesta raaka-aineesta valmistat kauniita mosaiikkeja, joilla voi koristella erilaisia sisustustuotteita, koruja ja muita esineitä.

Parkkinahasta käsin ommellen E181692 kurssilla perehdyt nahan ompeluun ns. suutarin tavalla eli yhdellä langalla ja kahdella neulalla. Ompelet kurssin aikana käsin vapaavalintaisen pienen käyttöesineen, esim. säilytyskotelon tai vyön.

Soitinrakennuskurssilla E182539 opiskellaan soitinrakennusta! Voit tehdä kiinnostuksesi ja taitojesi mukaan esimerkiksi ukulelen, akustisen kitaran nylon- tai teräskielisenä, sähkökitaran, -basson, lapsteel-kitaran, mandoliinin jne. Kurssilla voi myös valmistaa vaikkapa yksikelaiset mikrofonit sähkökitaraan sekä korjata vanhoja kielisoittimia.

Näiden lisäksi löydät vielä paljon lisää osoitteesta www.ilmonet.fi