Jämälangoilla hyväntekeväisyyttä

Ohessa kudonnan opettajamme Ritva Kurittu-Kalajan kirjoitus hyväntekeväisyystempauksestamme.

Kirpeänä pakkasiltana kokoontui joukko innokkaita neulojia Suvikseen kudontaluokkaan neulomaan n.s. Äiti Teresa –tilkkuja. Pyhä Äiti Teresa, oikealta nimeltään Agnes Gonxha Bojaxhiu, katolisen kirkon piirissä tunnettu myös nimellä Pyhä Teresa Kalkuttalainen oli maailmankuulu roomalaiskatolilainen nunna, jonka elämäntyö oli köyhien auttaminen.  Vuonna 2016, 19 vuotta kuolemansa jälkeen pyhimykseksi julistettu Äiti Teresa sai työstään Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1979.

Tilkun neulominen kulmasta kulmaan on helppoa, silloin ei tarvitse etukäteen miettiä, kuinka monta silmukkaa tulisi luoda.

 

 

 

Neulontaohje:

Luo yhdelle puikolle 3 silmukkaa.

1 krs. Neulo 3 silmukkaa oikein.

2 krs. Lisää jokaisen kerroksen alussa 1 silmukka seuraavasti: Laita lanka etukautta työn päälle. Nosta ensimmäinen silmukka puikolle neulomatta, vie lanka ensimmäisen ja toisen silmukan välistä työn taakse. Neulo seuraava silmukka oikein kaksi kertaa siten, että ensin neulot silmukan oikein etureunasta ja sitten  takareunasta. Neulo loput silmukat oikein. Ensimmäisen silmukan noston ansiosta reunaan tulee ketjusilmukkamainen reunus, josta on helppo yhdistää tilkut toisiinsa. Jatka neulomista aina oikein -neuleena ja lisää aina kerroksen alussa silmukka edellä kuvatulla tavalla kunnes tilkun sivu on 18 cm. Nyt alkavat kavennukset.

Laita lanka etukautta työn päälle. Nosta ensimmäinen silmukka puikolle neulomatta ja neulo kaksi seuraavaa silmukkaa oikein yhteen. Jatka kaventamista aina kerroksen alussa kunnes jäljellä on vain 3 silmukkaa. Päätä silmukat ja päättele langanpäät.

 

Jos innostuit neulomaan, valmiita tilkkuja tai kokonaisia peittoja  voi toimittaa kudonta-asemille, mistä ne toimitetaan edelleen hyväntekeväisyyteen.

Espoon keskuksen kudonta-asema, Sokinsuonkuja 4, 02760 Espoo
Leppävaaran kudonta-asema, Ajurinkatu 2, 02650 Espoo
Tapiolan kudonta-asema, Itätuulentie 1, 3.krs, 02100 Espoo