Virkataan turvalonkeroita!

Näin joulun alla on ihana huomata, että hyväntekeväisyys ja käsityöt saavat ihmiset liikkeelle. Monella käsityöharrastajalla on ’tekemisen nälkä’, tarve tehdä käsin sekä tehdä jotakin kokonaisvaltaista. Käden taitajilla on myös halua toimittaa apua tarvitsijoille. Auttamisen halu näkyy vahvasti internetissä. Netistä löytyy valmiiksi organisoituja keräyksiä sekä ihmisten itse järjestämiä kampanjoita. Neulotaan Äiti Teresa peittoja, vauvan nuttuja Etiopiaan ja muistisairaille villasukkia, keskosille ommellaan nuppupeittoja.

Nyt joulun alla Omnia, Espoon työväenopistossa virkataan turvalonkeroita keskosille ja vanhuksille. Tempaus järjestetään osana Omnia tekee hyvää –tekoja. Turvalonkerot ovat mustekaloja muistuttavia pehmoleluja. Niitä voidaan käyttää rauhoittamaan vauvoja sekä muistisairaita vanhuksia. Vastasyntyneet hamuavat mielellään käsillään ja tarttuessaan virkattuun lonkeroon ne tuntevat olonsa turvalliseksi. Keskosille turvalonkerot ovat erityisen tärkeitä, sillä turvalonkeroa käsissä pitämällä vauvat eivät kisko letkuja ja häiritse valvontalaitteita. Muistisairailla turvalonkerot rauhoittavat samalla tavalla ja kun käsissä on muuta hypisteltävää pysyvät letkut ja johdot paremmin paikoillaan.

Turvalonkero –tempauksen tavoitteena on saada virkattua vähintään 100 turvalonkeroa. Turvalonkerot lahjoitetaan ennen joulua HUS:in keskososastolle sekä Leppävaaran ja Kauklahden Elä ja Asu keskuksiin.

Turvalonkero –tempaukseen voivat osallistua kaikki halukkaat. Valmiita turvalonkeroita kerätään Espoon työväenopiston opetuspisteissä kampanjan ajan:

arkisin klo 9-20          Tapiola, Itätuulentie 1, 2. kerros

arkisin klo 9-15          Matinkylä-Olari, Kuunkehrä 2 B, 2.kerros

arkisin klo 9-15          Leppävaara, Adjutantinkatu 1, 1. kerros

 

Turvalonkerot virkataan puuvilla- tai bambulangasta, ettei lonkeroista lähde nukkaa. Niiden sisään laitetaan täytteeksi askarteluvanua. Virkkausohjeen löydät täältä  www.omnia.fi/turvalonkerot2017

Jos virkkaaminen ei suju tai tarvitset tukea ohjeen kanssa, tule neuvontapajaan:

ma 4.12. klo 15-17      Sellon kirjasto

ti 5.12. klo 10-12         Ison Omenan kirjasto

ti 5.12. klo 17-19         Entressen Kirjasto

to 14.12. klo 17-20      Omnia Tapiola, Itätuulentie 1

 

Omnia tekee hyvä –tempaukset ovat omnialaisten toteuttamia hyviä tekoja. Yhteiskuntavastuullisena toimijana Omnia haluaa jakaa hyvää myös ympärilleen.

Lisätietoja ja virkkausohje: www.omnia.fi/turvalonkerot2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *