Tiedätkö, mitä on Upcyclingdesign?

Muotoilija Isabella Haas pitää meillä kurssia aiheena Upcyclingdesign. Ohessa Isabellan kirjoitus aiheesta. Tarkemmat kurssin tiedot löydät oheisesta linkistä: Upcyclingdesign

Tervetuloa virkistävään ja inspiroivaan Upcyclingdesign kurssiini!

Upcycling tarkoittaa yksinkertaisesti jätemateriaalin luovaa uusiokäyttöä. Rumasta saa kaunista. Käyttökelvottomasta saa hyödyllistä.  Materiaalin elinkaari kasvaa designin ja luovuuden avulla. Kurssin aikana pääset tutustumaan upcycling design maailmaan ja kehittämään ja kokeilemaan uusia ideoita.

Luonto ja käsityö ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Kun aloitin teollisen muotoilun opiskelut 25 vuotta sitten, mietin että en halua osallistua jätteen lisätuottamiseen vaan sen sijaan halusin omalla työlläni aktiivisesti vaikuttaa jätevuorien ja luonnon kuormituksen vähentämiseen. Vanhempani omistivat sukkahousutehtaan ja jo lapsena keksin ja valmistin käsin kivoja tuotteita tehtaan jätetekstiileistä mm. nukenvaatteita ja pehmoleluja. Pyrin aina etsimään innovatiivisia ratkaisuja, jotka perustuvat kestävään kehitykseen kaikilla tasoilla, ekologisella, sosiaalisella ja taloudellisella. Työskentely kierrätysmateriaalin kanssa antaa minulle voimia ja tuo iloa.

Kerron kurssin aikana myös kokemuksestani monen vuoden upcycling design-asiantuntijana ja luovan alan yrittäjänä ja vastaan mielelläni kaikkiin teidän kysymyksiinne.

Viime joulukuussa perustin Suomen ensimmäisen Upcycling Design Centerin, joka on ollut haaveni monta vuotta.

Upcycling Design Centerin tarkoituksena on edistää ihmisten hyvinvointia tarjoamalla virkistäviä kiertotalouden koulutus- ja kokemustilaisuuksia luovalla design- ja käsityötoiminnalla. Sen lisäksi tavoitteena on tukea ja voimaannuttaa työttömiä naisia, erityisesti maahanmuuttajia, merkityksellisellä ja kotouttamista tukevalla toiminnalla yrittäjyys mielessä. UP.DC on avoin yleisölle valituilla päivillä. Kävijät ovat tervetulleita osallistumaan tuotantoon ja vaihtamaan ideoita naisten kanssa.

Myös sinä voit tulla mukaan n. 3 kuukautta kestävään koulutukseen Suomen ensimmäisessä Upcycling Design Centerissä!

Ryhmä työttömiä maahanmuuttajataustaisia naisia osallistui vuoden alussa upcycling design koulutukseen hyvällä lopputuloksella ja nyt etsimme seuraavia menestystarinoita. Valitsemme hakioiden joukosta 5-10 naista osallistumaan ilmaiseen koulutukseen. Upcycling Design Center sijaitsee yhdellä Helsingin suosituimmista kiertotalouden kehittämisalueista. Kutsumme sinut mukaan löytämään ratkaisuja yhteiskuntamme suureen tekstiilijäteongelmaan. Valmistamasi tuotteet voidaan myydä Upcycling Design Centerin kaupassa. Pääset myös harjoittelemaan ja parantamaan suomen tai englannin kielitaitosi koulutuksen aikana, joten sinun ei tarvitse olla huolissasi osaamisestasi.

Lisätietoa ja kuvia Upcycling Design Center toiminnasta löydät Facebookista ja Instagramista sekä voit katsoa videoita Youtubessa.

Upcycling Design Center Helsinki the making of 2017

Upcycling Design Center Festival Helsinki 2017

http://www.facebook.com/upcycUpcycling Design Center Festival Helsinki 2017

www.upcyclingdesigncenter.com

toimisto +358 44 270 9329