Syksyn kädentaitojen uutuuksia

Nyt on taas aika ilmoittautua kursseille. Kädentaitojen kurssi-ilmoittautumiset alkavat 15.8. Kursseille voi ilmoittautua joko osoitteessa ilmonet.fi tai soittamalla numeroon 020 692 444.

Paljon kiinnostavaa ja innostavaa on taas tarjolla. Tässä muutamia poimintoja uutuuskursseistamme.

Paperin lumo kurssilla https://ilmonet.fi/#!code=E172019 valmistetaan paperikoruja kierrätysmateriaaleista. Korun lähtökohtana voi olla kaunis pahvinen makeisrasia, tulostuspaperi tai pakkausmateriaali. Nyt on mahdollisuus hyödyntää kaikki kauniit kotiin kertyneet materiaalit ja tehdä niistä ihania koruja!

Tässä yksi esimerkki.

 

Kierrätysteemaa edustaa myös Upcyclingdesign kurssi https://ilmonet.fi/#!code=E172021, jossa sukellat kierrätysdesignmaailmaan ja inspiroidut erilaisista kierrätysmateriaaleista. Kurssilla opit, mitä kaikkea upcyclingdesign tarkoittaakaan. Voit lukea myös ensiviikolla ilmestyvästä blogikirjoituksesta opettajamme Isabella Haasin kirjoituksen aiheesta ja tutustua kierrätysteemaan lähemmin.

 

Kokeilevassa Tekstiilissä https://ilmonet.fi/#!code=E172307 tutustumme tekstiiliin taiteen tekemisen välineenä. Kokeilemme materiaaleja ja tekniikoita luovasti. Tutustumme väreihin ja pintoihin ja teemme kolmeulotteisia muotoja. Kurssilla käytämme myös kierrätysmateriaaleja hyväksemme. Tule kokeilemaan mitä kaikkea saakaan tehtyä esim. virkkaamalla, kieputtamalla ja punomalla. Miten metallilanka taipuu tai miten paperista saa tehtyä kolmiulotteisia muotoja. Tai haluaisitko kokeilla jotain heijastavaa?

 

Pâte de verre –töitä lasimurskasta sulattamalla https://ilmonet.fi/#!code=E172292 on yksi uutuuskursseistamme. Lasimurskasta on mahdollisuus valmistaa ohut, jäämainen työ, joka soveltuu koriste- tai taide-esineisiin. Kurssilla muotoillaan savesta malli, jonka avulla valetaan kipsiseosmuotti. Muottiin laitetaan ohut kerros lasimurskaa, joka sulatetaan uunissa. Käy kurkkaassa, mitä ihanaa tuolla tekniikalla onkaan saatu aikaan. Opettajamme Päivi Kekäläisen sivuston Galleria osiosta löydät upeita Pâte de verre –töitä!  http://www.paivikekalainen.fi

Ohessa muutamia esimerkkejä työskentelystä ja valmiista töistä. Kuvat: Päivi Kekäläinen

 

Koristeita sanomalehtiliisteröinnillä kurssilla https://ilmonet.fi/#!code=E172214 tutustut vanhaan kiinalaiseen paperiesineiden valmistusmenetelmään. ”Papier Mâche” oli suosittua Euroopassa 1700-luvulla jolloin tekniikalla tehtiin jopa huonekaluja! Kurssilla Opit tekemään sanomalehtisilpusta ja tapettiliisteristä sisustus- ja koriste-esineitä, naamioita ja esim. rytmisoittimia.

 

Pukutaide ja valokuvaus kurssilla https://ilmonet.fi/#!code=E171879  sinun on mahdollista päästä toteuttamaan unelmasi siitä, millaisessa puvussa ja miljöössä haluaisit itsesi kuvattavan? Kurssilla suunnittelet ja toteutat asukokonaisuuden ompelemalla tai vanhasta modifioimalla. Valokuvan visuaalisuutta suunnittelet yhdessä valokuvaajaopiskelijan kanssa. Kurssi on siis yhteistyökurssi valokuvauskurssin Valokuvaus ja fantasiapuku kanssa https://ilmonet.fi/#!code=E171857 . Valokuvauskurssin opiskelijat luovat kuvaan tunnelmaa oman opintojakson taitoja käyttäen. Ulkoasun viimeistelevät maskeeraaja-kampaajaopiskelijat.

Ohessa muutama hieno kuva edellisen vuoden upeista luomuksista. Kuvat on toteuttanut  työryhmä: kuvaaja Minna Lehtola, malli Annika Lehto, meikki ja hiukset Niina Harmaala, kuvaajan assistentti Timo Saari

Tässä vain muutama esimerkki tarjonnastamme. Tutustu kursseihimme ilmonetissa! https://ilmonet.fi