Näille kursseille on jo kiire

Ilmoittautumiset kädentaitojen kursseille alkoivat viime viikolla, ja kursseja on jo täynnä tai melkein täynnä. Monilla mainioilla kursseilla on silti tilaa, mutta ilmoittautumista ei kannata jättää viime tippaan. Systeemi on näet se, että jos kurssille ei ole tarpeeksi tulijoita (minimihän on 10), se perutaan viikkoa ennen sen alkamista. Joten tässä muutama tärppi:

Pukutaide ja valokuvaus kurssilla on vielä hyvin tilaa. Tästä kurssista tulee mieleen Miina Savolaisen upea kirja Maailman ihanin tyttöKirjaa lukiessani mietin sitä, miten yhdelle jos toisellekin tekisi hyvää saada itsestään kuva, jossa tuntee olevansa juuri sellainen kuin haaveissaan on. Tällä kurssilla siihen on mahdollisuus.

IMG_0802
Itselle mieluisen pukuidean voi löytää historiasta, elokuvasta, taidemuseossa nähdystä maalauksesta – melkein mistä tahansa. Kuva: Sirkku Angeria.

Ja huomatkaa – kurssi on ilmainen. Viime keväänä työväenopistossa haettiin uudenlaisia kurssi-ideoita, jotka päätettiin tarjota nolla eurolla. Kädentaidot-tiimin ideoista valittiin nolla euron kurssiksi juuri tämä Pukutaide ja valokuvaus -kurssi.

”Kahdella ensimmäisellä kerralla tapaamme niin, että puolet tunnista olemme yhdessä valokuvauksen opiskelijoiden kanssa. Siinä voitaisiin jo käydä  läpi,  mistä tyylistä on kiinnostunut, millaisia kuvia olisi halukas ottamaan, mistä visuaalisista asioista pitää, onko jotain historian- , satu- scifiaihepiirejä joita seuraa jne.”, kertoo kurssin vetäjä Sirkku Angeria.
Kurssin ensimmäinen kokoontuminen on 5.9.
Koiran syysvaatteet -kurssi osuu sopivaan saumaan ennen kurakelejä ja räntäsateita. Kurssilla voi ommella lemmikilleen vaikkapa heijastavan liivin, viitan tai haalarin. Ennen kurssia on hyvä mitata koiran kaulanympärys, rinnanympärys ja pituus niskasta hännän tyveen, sillä ensimmäisellä kerralla suunnitellaan työt ja valitaan valmiskaavat, joita tarvittaessa muokataan.
Kurssin ensimmäinen kokoontuminen on 1.9.
.
manta
Manta on varustautunut sadesäihin. Kuva: Arja Tjäru.

Japanilaiset rasiat -kurssi on ehdottomasti yksi monista lempikursseistani. Kurssilla vain on niin hauskaa ja rasioita nyt tarvitsee aina. Sitä paitsi japanilainen rasia on kaunis ja käytännöllinen samalla kertaa.

DSCF2111
Ensimmäinen rasiani muutaman vuoden takaa – yhä käytössä virkkuukoukkujen säilytyspaikkana. Kuva: Merja Räty

Parhaillaan pohdin, kehtaisinko ilmoittautua kurssille taas kerran…

Kurssin ensimmäinen kerta on 30.8.

Intarsia eli kuvioviilutus -kurssi on syksyn uutuuksia. Aihe kiinnostaa monia ja siksi kurssin opettaja Juha Nuutti reissaa pitkin ja poikin Suomea opettamassa. Kurssi on siitä mukava, että puutyökokemusta ei tarvitse olla – sinne siis rohkenee lähteä aloittelijakin.

Kurssi on syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna 3. – 4.9.

1421926248144_1_orig
Puusta on syntynyt perhonen. Kuva: Juha Nuutti

Basic sewing -kurssilla voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla: opetella ompelemista ja käydä kielikylvyssä. Kurssilla puhutaan sekä suomea että englantia.

13975558_10154413494127418_4478642806734968340_o
Mekko, tyyny tai vaikka tekstiilitaidetos – Basic sewing -kurssilla voit toteuttaa omat ideasi. Kuva: Kaisa Vilhunen

”Basic Sewing –kurssilla tutustut ihmisiin eri puolilta maailmaa ja ompelun lomassa opit myös kieltä. Voit inspiroitua ja saada uusia ideoita muiden ajatuksista sekä inspiroida muita omilla ajatuksillasi”,  sanoo kurssin vetäjä Kaisa Vilhunen.

Basic sewing -kurssilla voi toteuttaa oman ompeluideansa, mutta jos sellaista ei vielä ole, se ei haittaa.

”Jos ompeluideaa ei vielä ole, keksitään sellainen. Muokataan yhdessä kurssin sisällöt opiskelijoiden tarpeiden mukaisiksi”, lupaa Kaisa.

Kurssin ensimmäinen kerta on 5.9.

****

Viime viikolla työväenopisto esitteli toimintaansa Sellon tapahtumalavalla. Tiistaina oli Kädentaidot -tiimin vuoro. Tässä kuvasatoa Sellosta.

Sellokollaasi 1
Pienet pöytäpuut on kätevä kuljettaa. Jaana Sahan tuunaamissa pöytäpuissa on jalat, pyöräset ja polkuset. Ammattilaiselta puiden viritys käyttökuntoon kävi nopeasti. Kuvat: Merja Räty

 

Sellokollaasi 2
Ylärivi: Jaana Saha ja Katriina Leppänen asettelevat mattoja ja solmuttomia ryijyjä näytteille. Alarivi: Isla Lervik viihtyy mainiosti äitinsä Johanna Lervikin kutomassa kantoliinassa. Pienilläkin puilla kutomisen idea käy selväksi aloittelijallekin. Kuvat: Merja Räty