Etätyöskentelyä Sisustuspajalla, osa 2

Omnian Nuorten työpajojen Sisustuspajalla on tehty savitöitä ja opeteltu sisustussuunnittelun perusteita.

Veeran kokemuksia Sisustuspajalta

Viikot Sisustuspajalla koostuvat monipuolisesti erilaisista tehtävistä aina sisustussuunnittelun perusteisiin tutustumisesta ja suunnitelmien toteuttamisesta erilaisten pientuotteiden valmistukseen. Etätyöskentely on ehkä mutkistanut asioita, mutta ei todellakaan hidastanut meitä pajalaisia.

Sormet näpertävät käsitöiden parissa ahkeraan myös kotoa käsin, sillä työpajaohjaajamme Virve kokoaa meille aika ajoin materiaalipussit, jotta pääsemme kotona ollessammekin kokeilemaan monipuolisesti erilaisia tekniikoita ja käsitöitä.

sisustussuunnittelua
Sisustussuunnittelua

Sisustussuunnittelun laatiminen on kätevää kotona, ja vain luovuus on rajana tehtävien toteutukselle. Toiset piirtävät, jotkut kokoavat kuvakollaaseja ja osa käyttää netistä löytyviä sisustussuunnitteluun tarkoitettuja ohjelmia. Minä käytän Sims nelosta ja siihen netistä lataamaani muiden pelaajien luomaa sisältöä eli ‘’modeja’’.

Kaislan kokemuksia

Yllätyin itse kuinka monipuolista etätyö Sisustuspajalla voikaan olla. Tehtävät ovat olleet todella monipuolisia ja välillä on ollut yhteisiä päiviä ruokapajan kanssa. Niistä olen tykännyt paljon. Sisustuspajalla on ollut myös henkisen hyvinvoinnin tehtäviä, jotka ovat minusta tärkeitä. Nyt varsinkin korona-aikaan mieli voi olla maassa, joten on tärkeää myös pysähtyä ja miettiä niitä asioita missä juuri sinä itse olet hyvä ja missä olet onnistunut.

Etätyöskentelyn hyviä puolia ovat työrauha ja keskittyminen. Työajan joustavuus ja sen rytmittäminen onnistuu omien tarpeiden mukaan.

Ylpeys omasta tekemisestä

Me saimme Sisustuspajalta ison köntin savea ja siitä sai tehdä mitä haluaa. En ollut koskaan aiemmin tehnyt savesta mitään, mutta halusin haastaa itseäni enkä valinnut mitään helpointa tehtävää. Selailin aikani Pinterestiä, kunnes törmäsin tällaiseen ihanaan keijukaismökkiin!

Löysin ohjevideon Youtubesta ja sitten rupesin videota katsoen valmistamaan mökkiä. Yllätyin ehkä itsekin vähän, kuinka hyvin suoriuduin tehtävästä. Ainoa miinus oli, että savi mökin seinämissä rupesi halkeamaan, kun se alkoi kuivumaan, mutta sille ei voinut mitään. Ei aina voikaan onnistua sataprosenttisesti. Olen silti ylpeä itsestäni.

keijukaismökki
Keijukaismökki syntyi Veeran käsissä.

Nyt toistaiseksi jatkamme nuorten työpajoilla etätyöskentelyä. Se on minulle ihan ok, sillä tykkään kyllä paljon etätyöskentelystä, mutta toisaalta haluaisin jo tapaamaan muita pajalaisia ihan livenä, koska onhan se aivan eri asia, kuin Teamsin kautta juttelu.

Syksyllä opintoihin

Kesäksi olen hakenut töihin, mutta ainakaan toistaiseksi niistä ei ole vielä kuulunut kummempia. Jos kesätyöt eivät toteudu niin olen varmaan sisustuspajalla heinäkuuhun asti ja elokuussa minulla alkaakin sisustussuunnittelijan opinnot HEO:n kansanopistossa!

Odotan innolla tulevaa kesää! Olen ajatellut osallistua kesällä maalauskurssille. Innostuin pajalla maalaamisesta ja haluan kehittyä siinä ja oppia erilaisia ja uusia tekniikoita.

Lue lisää sisustuspajan toiminnasta.