Yhteydet työelämään vauhdittavat datanomiopintoja

Opintojen henkilökohtaistaminen on antanut joustavat opiskelumahdollisuudet ja tuonut paljon kontakteja työelämään.

Datanomiopiskelija KaiKauranen
Kai Kauranen on tehnyt suuren osan opinnoistaan etänä myös ennen korona-aikaa.

17-vuotias Kai Kauranen opiskelee Omniassa datanomiksi.

Koodauksen pitkälti taitavan Kaurasen opinnot on henkilökohtaistettu niin, että hän suorittaa tutkintonsa lähes kokonaan osaamisnäytöin.

”Omniasta olen saanut paljon kontakteja työelämään erilaisissa projekteissa toimimalla. Opintojen järjestyminen tähän tapaan on ylittänyt toiveeni, ja olen saanut tehdä omia opintojani etäyhteyksin myös ennen korona-aikaa”, hän kertoo.

Kauranen on osallistunut muun muassa Omnia Makerspacen GameJam-tapahtumaan, josta löytyi myös työtilaisuus. Lisäksi hän on mukana Omnian ja Aalto-yliopiston PDP-projektissa.

Innostus syttyi pelaamisesta 

Toista opiskeluvuottaan Omniassa suorittava Kai Kauranen kertoo aloittaneensa koodaamisen harrastuksena alle kymmenenvuotiaana. Alun perin hän kiinnostui siitä, koska harrasti pelaamista. Scratch-koodikielen oppiminen innosti jatkamaan aiheen parissa.

”Tällä hetkellä toiveenani on päästä kansainväliselle vaihtojaksolle, mikä riippuu tietysti paljon koronarajoituksista ja niiden tulevaisuudesta. Omnian jälkeen haluaisin hakeutua ammattikorkeakouluun jatkamaan alan opintoja tai mahdollisesti suoraan työelämään.”

”Datanomiopinnoissa opiskellaan koodausta ja teknistä tukea. Koodausta voi halutessaan alkaa opetella itsekin ennen opintoihin hakeutumista, jos kiinnostusta on”, hän tuumaa.

Teksti: Milka Mantsinen, Viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuva: Kai Kauranen