Kesäoppisopimuksella opintoja eteenpäin

Rakennusalan anturamuotit ja raudoitusta
Kuvituskuva

Omniassa rakennusalan perustutkintoa opiskeleva Tuuri Huimasalo suoritti viime kesänä tutkintoonsa kuuluvia opintoja kesäoppisopimuksella kesätyöpaikassaan YIT:llä. ”Oppisopimus oli minun kannaltani hyvä. Olin menossa normaaliin kesätyöhön, mutta sainkin niiden lisäksi myös hieman opintoja eteenpäin”, kertoo Tuuri.

Tuuri sai kymmenen viikon kesätyön aikana kokoon 15 osaamispisteen arvosta avustavien rakennustöiden opintoja. Tehtyjen töiden raportoinnin Tuuri teki otattamalla kuvia päiväkirjaansa. Lisäksi hän suoritti näytön, jossa arvioitiin oppiminen. Näytön aiheena oli VSS:n seinien ja holvin muottitöiden sekä betonoinnin avustavat työt.

”Kaiken kaikkiaan hyvä juttu kuitenkin, että sain tietää oppisopimusmahdollisuudesta. Saman verran sain rahaa, kuin pitikin, ja opintopisteitäkin kertyi mukaan”, Tuuri miettii.

Tutustu kesäoppisopimukseen.