Suomen ja Japanin taideopiskelijat järjestivät yhteisen taidenäyttelyn

Omnialaisten opiskelijoiden ainutlaatuisia tulkintoja Kanagawan suuresta aallosta.

Vaikka koronan vuoksi kaikki kansainväliset vaihto-ohjelmat ovat tauolla, onnistui suomalais-japanilaisen taidekasvatushankkeen yhteinen taidenäyttely Akitan kaupungissa.

Suomesta taideprojektiin osallistuivat Omnian media-alan ja kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden lisäksi Espoon yhteislukio ja Tapiolan lukion kuvataidekurssilaisia. Japanista projektiin osallistui Akitan kaupungin taidekorkeakoulun alaisen taidelukion opiskelijat.

Opiskelijat tutustuivat toisen maan taiteen ja muotoilun merkkiteoksiin, jonka pohjalta he loivat

omat versionsa teoksista. Esimerkiksi Omnialaiset opiskelijat tutkivat kuvanveistotunneilla japanilaiseen automuotoiluun ja taidehistorian tehtävänä oli oma versio Hokusain Suuresta aallosta.

”Oli kiinnostava katsella oman kulttuurin merkkiteoksia toisen kulttuurin kautta. Omat opiskelijamme tekivät innostuneena töitä ja katselimme yhdessä tyytyväisinä kuvia näyttelystä. Toivottavasti projekti saa jatkoa koronatilanteen helpotettua”, kertoo Omnian opettaja Leena Wiikari. Projektissa oli mieleistä myös yhteistyö Espoon lukioiden kanssa, jossa kuvataidetta opettaa Nina Luoma.

Yhteistyöstä syntyi tammikuussa järjestetty taidenäyttely Arayan lasistudion galleriassa, Akitan kaupungissa. Tuloksena oli hieno yhteisnäyttely, joka aiotaan pystyttää uudelleen keväällä myös Suomessa.

”Olen erittäin iloinen, jos opiskelijoiden töiden edessä molempien maiden opettajien ja opiskelijoiden kanssakäymisen kautta pystymme tunnistamaan oman maan kulttuurin uudelleenlöytämistä ja kansainvälisen yhteistyön merkitystä”, sanoo yhteistyön aloittanut Akitan kaupungin taidekorkeakoulun professori Isamu Ozawa.

Japanilaisten opiskelijoiden töitä: etualalla Marimekon unikkoja ja taustalla mm. riisijauhopalloista muovailtu Angry Birds.