Laadukas työelämässä oppiminen opiskelijalle, case Omnian catering- ja ravintola-ala

Omnian opettaja Bruno Stalder, opiskelija Hanna Prokhorova ja Vantti Myyrinkodin ruokapalveluesimies ja työpaikkaohjaaja Tarja Brandt kertovat videolla yhteisestä työelämässä oppimisen kokemuksesta ravintola- ja cateringalalla.

Työelämässä oppimisessa tärkeintä on taata, että opiskelija oppii mahdollisimman paljon. Opiskelija on keskiössä ja kaikilla kolmella – opettajalla, opiskelijalla ja työelämän edustajalla on yhteinen päämäärä.

”Oppimisen nälkäiselle tulee antaa enemmän tehtäviä. Se jolla on vaikeampaa, niin sille vähän vähemmän haastavia tehtäviä, että heille tulee myös onnistumisen ilo”, summaa opettaja Bruno Stalder yksilöllisyyden huomioimisen merkityksen.

Video on toteutettu Opetushallituksen Laadunhallinnan koordinaatiopisteen projektissa (2019-2021), jossa edistetään oppimista, tiedon hyödyntämistä ja varmistetaan laadukas ammatillinen koulutus.