Ohjaajaharjoittelua Omnian Kuusiniemen nuorten työpajojen AV-Pajalla

Pari viikkoa sitten Kim Karlsson aloitti ohjaajaharjoittelijana Omnian Kuusiniemen nuorten työpajojen AV-pajalla. Karlsson on valmistunut media-assistentiksi Heltechin audiovisuaaliselta digimedia-linjalta. Sen jälkeen hän kävi Helsingin Evankelisen Opiston elokuva- ja tv-ilmaisulinjan. Opinnot täydentyivät vielä Keudassa 1,5 vuoden tuotantokoordinaattorin ja -järjestäjän ammattitutkinnolla.

Työkokemusta tuli puolestaan vuosi Malminkartanon kuntoutussäätiön digipaja-linjalla valokuva- ja videotuotannon parissa. Karlsson kertoo nykyisen työkokeilun kulkevan ohjaajaharjoittelija-nimikkeellä.

-Aloitus on tuntunut erittäin mukavalta, puitteet ovat todella hyvät nimikettä vastaaviin tehtäviin. Nuoret työharjoittelijat, ohjaajat ja työpajahenkilöstö pitävät yllä tekemisen meininkiä, ja tilat ja välineet ovat myös hyvät, Karlsson kehuu.

Kim Karlsson toimii ohjaajaharjoittelijana Omnian Kuusiniemen nuorten työpajojen av-pajalla.

Paikka järjestyi Barona Oy:n kautta.

-Tällä hetkellä olemme käyneet muun muassa elokuvan ääntä läpi lähiopetuksessa, myös etänä on ollut monipuolisesti alaa koskevia tehtäviä.

Karlsson uskoo, että harjoitustöitä on luvassa enemmän loppusyksystä.

-Asiakastöissä tulee ensimmäisenä Espoo Bluesin jääkiekko-otteluiden videointi, joita on tälläkin hetkellä viikoittain, ja joihin aion itsekin osallistua.

Omnian Kuusiniemen AV-pajalla opiskellaan muun muassa videokuvausta, valokuvausta ja editointia.

Ilman huumoria ei pärjää

Normaalipäivä AV-pajalla alkaa kello 9 ja päättyy kello 15. Päivän aiheet käydään läpi yhdessä, tutustutaan tekniikkaan ja tehdään tehtäviä. Tavaroiden ja kuvaustekniikan pakkailua riittää aina jääkiekkopelien kuvausta varten.

Kim Karlssonista mielenkiintoisimpia asioita ovat audiotekniikka, äänitykset, miksaukset, ohjelmat, livetaltioinnit ja editointi. Niitä on kiva tehdä, koska harrastuksina ovat video- ja valokuvaus sekä jälkityöt.

Bändipajalla pääsee soittamaan kitaraa ja monia muita soittimia.

Karlsson uskoo ryhmän oppivan koko ajan lisää tiimityöskentelyä.

-Ei se nytkään huonoa ole, kärsivällisyyttäkin tuntuu olevan.  Vuorovaikutus on jo nyt aika hyvää, oppilaiden kanssa tulee hyvin juttuun ja he ovat avuliaita. Tekninen osaaminen ja tieto alasta ja sen menetelmistä tulee lisääntymään toki, sen verran hyviä tehtävät ovat olleet ja tietysti opetus.

Yhteistä huumoriakin tulee koko ajan lisää, kun ryhmä oppii tuntemaan toisensa.

-Ilman huumoria ei pärjää missään.

Kim Karlsson toivoo tulevaisuudeltaan terveyttä ja työskentelyä alan parissa. Se on jo paljon – lähellä sydäntä.

Lisätietoa Omnian nuorten työpajoista saat verkkosivuiltamme.

Teksti: Leena Lähteenmäki