Opiskelijoiden fiiliksiä koulun alkamisesta

Kävimme kysymässä eri koulutuksista ja eri vaiheessa opintojaan olevilta opiskelijoita, millä fiiliksellä he aloittivat opintonsa kesän jälkeen.

”Olen tykännyt. Mitä viikon aikana oppinut niin tuonut helpotusta tekemästäni valinnasta lähteä opiskelemaan, vaikka se olikin hetken mielijohde. Kun korona tuli, niin se laittoi miettimään töitäni yrittäjänä ja kulttuuripuolella. Alan työllistäminen oli suuri syy sen valintaan. Ajatuksena on suunnata tästä vielä jatko-opintoihin, mahdollisesti pedagogisiin opintoihin. Opettajan, sosiaalipuolen ja työt osastolla kiinnostavat. Tiedän jo tulevan työssäoppimispaikkani marraskuulle ja jo toisella viikolla pääsimme tekemään lääkelaskuja. Meillä on aikuisryhmä, jossa on eri kielisiä ja eri maista. Meillä on hyvä ryhmähenki. Opettaja on ollut johdonmukainen ja osaa perustella valintojaan ja ohjaa myös tukipajaan opiskelijoita, jotka sitä tarvitsevat. Oppiminen luo itsevarmuutta, kun tietää mistä puhuu. Ei oppiminen turhaa ole.” Ensimmäisen vuoden lähihoitaja-opiskelija

”Oli kiva tulla takaisin etäopintojen jälkeen. Nähdä kavereita ja saada lähiopetusta. Etäopetuksessa opiskelumotivaatio laski.” –Kolmannen vuoden mediapalvelujen toteuttaja-opiskelijat

”Hiukan ristiriitaiset tunnelmat kun ei tiedä tuleeko ensi jakson työssäoppimisesta mitään jos etäopiskelu taas alkaa koronan takia. Muuten ihan ok, varsinkin kouluruokailuun on kiva osallistua.” –Toisen vuoden suunnitteluassistentti-opiskelija

****

”Kevät sotki kaikki suunnitelmat ja aikataulut opintojen suhteen, kesä meni toipuessa kevään kovasta työmäärästä. Yritän kuitenkin pusertaa tutkinnonloppuun suunnitellussa aikataulussa.”

”Olisin mielellään tullut koulupäivään paikalle, mutta Omniassa olleiden korona-altistusten johdosta aloinkin empiä osallistumista lähiopetukseen. Onko kuitenkin vielä lyhyellä varoitusajalle mahdollista osallistua etänä, tekisin mielelläni niin. Kiva että tarjolla on myös etäosallistumismahdollisuus.”

”Ihana nähdä taas kaikkia. Hyvä että koulupäivä järjestettiin näin paikan päällä. Olen jo kyllästynyt kaikkiin teams, zoom ja etäjuttuihin.”

–Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon opiskelijat

****

Onko ollut kiva palata kouluun kesän jälkeen? (tai onko ollut kiva aloittaa koulu kesän jälkeen)

Olen aloittanut tänä syksynä ja olen tykännyt tosi paljon. Olen tykännyt oppimisilmapiiristä ja kaikki opettajat ovat olleet tosi hyviä.

Opiskeletko mieluummin etänä vai paikan päällä? 

Haluaisin mielummin opiskella Teamsissa, koska se säästää aikaa ja on turvallisempaa ja mukavampaa. Opin keväällä käyttämään Zoomia ja tykkäsin siitä kovasti.  

Mietityttääkö koronan vaikutus syksyn opintoihin?
Täällä aseptiikasta ja turvatoimista on huolehdittu tosi hyvin ja voin opiskella hyvin myös etänä, joten se ei vaikuta minun opiskeluuni juurikaan. 

–Osaamiskeskuksen asiakas