Teemapäivät osana Ruokapalvelupajan toimintaa

Omnian Nuorten työpajojen ruokapalvelupajalla toteutetaan lounasravintolatoiminnan sekä asiakaspalvelun lisäksi erilaisia teemapäiviä. Teemapäivien sisällöllä vain mielikuvitus on rajana! Esimerkiksi teemana voi olla a la carte -annokset, erilaisten ruokakulttuurien ruoat tai leivonnan perusasioiden opettelua. Viimeksi toteutettiin a la carte -annos menu, josta päästiin itse nauttimaan valmistuksen jälkeen. Teemapäivinä ruokapalvelupajalaiset oppivat erilaisia ruokien valmistustekniikoita sekä raaka-aineiden käsittelyä ja tunnistamista. Tarkoituksena on kiinnittää ruokien maun lisäksi niiden houkuttelevaan ulkonäköön sekä tilausannoksien valmistusprosessiin.

Toteutettava menu koostui kolmesta eri ruokalajista: alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoksi ruokapalvelupajan nuoret tekivät maa-artisokkakeittoa ja mallasleipää sekä persiljaöljyä. Pääruoksi naudan sisäfilettä, balsamico-kastiketta sekä pikkusipuleita. Menun kruunasi sitruunalla maustettu creme brulee.

Nuorten kommentteja:

”Pidän sekä loppuviikkona toteutettavista teemapäivistä että alkuviikon lounasravintolan tehtävien hoitamista. Saa tehdä vähän kaikkea.”

”Pajalla on mukavaa koska ei ole kiire minnekään ja saa tehdä hyvää ruokaa.”

Kiinnostuitko? Hae mukaan Nuorten työpajatoimintaan!