Omnia harjoittelijan silmin – markkinoinnin harjoittelija Katriina Juutilainen

Katriina Juutilainen työskentelee harjoittelijana Omnian
Katriina Juutilainen työskentelee harjoittelijana Omnian viestintä- ja markkinointipalveluissa.

Olen Katriina Juutilainen, ja aloitin markkinoinnin harjoittelijana Omniassa tammikuun alussa. Työskentelen Kirkkokadun toimipisteessä osana markkinoinnin ja viestinnän tiimiä.

Markkinoinnin harjoittelijana pääasiallinen työtehtäväni on ollut tuottaa sisältöä Omnian sosiaalisen median kanaviin. Olen kiertänyt eri toimipisteissä keskustelemassa koulutusohjelmien opetushenkilöstön kanssa ja olemme yhdessä suunnitelleet postauksia someen. On ollut ihanaa huomata, kuinka yhdessä tekemällä on saatu aikaiseksi hienoja ja mielenkiintoisia postauksia sekä saatu samalla esiteltyä Omnian laajaa koulutustarjontaa.

Parasta harjoittelussa ovat olleet vaihtelevat työtehtävät sekä erilaisiin markkinoinnin ja viestinnän tehtäviin tutustuminen ja alan ammattilaisilta oppiminen. Työtehtäviin on myös päässyt vaikuttamaan omien mielenkiinnon kohteiden sekä osaamisen pohjalta. Mieleenpainuva muisto on ollut myös tammikuussa järjestetty Urheilugaala, jossa olin somettamassa omnialaisten tarjoilijaopiskelijoiden osallistumisesta gaalajärjestelyihin. Oli ihanaa huomata, kuinka opiskelijoiden alkuillan jännitys vaihtui illan edetessä huikeisiin onnistumisiin sekä rentoon verkostoitumiseen alan ammattilaisten kanssa.

Harjoittelu on ollut opettavainen kokemus, mutta on ollut myös hienoa huomata, kuinka koulussa opiskellut asiat toimivat käytännössä. Uskon myös, että harjoittelussa oppimani taidot hyödyttävät tulevaisuudessa oman alan töitä hakiessa.

Teksti: Katriina Juutilainen

Kuva: Milka Mantsinen