Yrittäjyysleirillä opittiin kiertotaloudesta

Omnian yrittäjyysleirin osanottajat pohtivat liikeideaa romujen jatkojalostamiselle. Moni osallistujista uskoo yrittämisen oleva mahdollista myös omalla kohdalla.  

Jonna Haltia ohjaa opiskelijoita kiertotalouspelissä.
Jonna Haltia ohjaa opiskelijoita kiertotalouspelissä.

Omniassa vietettiin lokakuussa yrittäjyysleiriä, jonka aikana eri alojen opiskelijat pääsivät tutustumaan kiertotalousyrittäjyyteen.

Omnian Finnsin toimipisteeseen kokoontui 20 opiskelijaa eri aloilta oppimaan kestävään yrittäjyyteen vaadittavista toimintaperiaatteista.

Opiskelijat pelasivat leirillä muun muassa yrittäjyyttä ja kieratotaloutta käsittelevää Circula-peliä, jota oli alustamassa Niina Rossi Syklistä. Opiskelijat pääsivät myös suunnittelemaan kestävään kehitykseen liittyvää yritystoimintaa.

Kestävät toimintatavat kiinnostavat 

Vaatetusalan toisen vuoden opiskelija Katja Mustonen kertoi haaveilevansa yrittäjyydestä.

”Haluaisin toimia yrittäjänä mahdollisimman kestävästi. Esimerkiksi materiaalien käytössä kierrätys tuntuu mielekkäältä ja järkevältä”, Mustonen sanoo.

Yrittäjyysleirin osanottajat olivat Omnian eri alojen opiskelijoita, ja mukana oli niin nuoria kuin aikuisiakin. Osa opiskelijoista oli vasta-aloittaneita, mutta mukana oli myös opinnoissaan pidemmälle edenneitä.

Liikeideaa pohdittiin yhdessä

Opiskelijoiden tehtävänä oli pohtia erilaisia vaihtoehtoja järvenpääläisen osto- ja myyntiliikeyrittäjän tuotteiden jatkojalostamiseen. Liikeideaa jalostettiin iltaan asti, minkä jälkeen raati arvioi liikeidean toimivuuden.

Katja Mustonen haaveilee yrittäjyydestä.
Katja Mustonen haaveilee yrittäjyydestä.

Raadissa olivat mukana Omnian edustajien lisäksi yrittäjä sekä Aino Tissari Nuori Yrittäjyys -yhdistyksestä, Isa Kukkapuro-Enbon ja Henrik Enbom.

Leirille osallistuneet teknisen suunnittelun opiskelijat pitivät leirikokemusta erittäin myönteisenä.

”Yrittäjyys kiinnostaa yhtenä työllistymisvaihtoehtona, ja leirillä on opittu mielenkiintoisia asioita kiertotalousyrittäjyydestä”, totesivat teknisen suunnittelun opiskelijat Kirsi Kannisto, Lasse Hakanen ja Ferenc Kaszoni.  

Yhden yön leirin sekä kahden päivän projektityön avulla suoritettiin yhden opintopisteen verran yrittäjyyttä sekä yksi opintopiste kestävän kehityksen edistämistä.

Leirin järjestelyistä ja arvioinneista vastasivat opettajat Terhi Kokkonen ja Jonna Haltia.

Yrittäjyys on tärkeä osa Omnian opiskelijoiden opintoja. Omnian Yrittäjyyden oppimaisema aloitti syyskuussa uutena oppimisympäristönä kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille.

Lue lisää Yrittäjyyden oppimaisemasta.

Teksti ja kuvat: Milka Mantsinen, Viestintä- ja markkinointipalvelut