Elintarvikeopettajien jaosto kokousti Omniassa

Omniassa järjestettiin kesäkuussa elintarvikeopettajien jaoston kesäkokous, jossa oli mukana noin 80 osanottajaa eri puolilta Suomea.

Ohjelmassa oli muun muassa keskustelua reformista ja sen toteutuksesta Omniassa sekä vierailu viinitilalle.

Mikko Koski kertoi osallistujille gelaton valmistuksesta.

Kokoukseen osallistuneet Stadin ammattiopiston opettajat totesivat kokouksen olevan merkittävä verkostoitumistilaisuus ja mahdollisuus tavata kollegoja eri puolilta maata.

”Mielenkiintoista on kuulla alan kehityksestä ja erilaisista uusista kehityssuunnista. Oli myös tärkeää kuulla siitä, kuinka reformia on toteutettu Omniassa sekä keskustella uusista tutkintoperusteista”, opettajat tuumivat.

Toisen kokouspäivän ohjelmassa oli muun muassa italialaisen gelaton valmistusta Leipurin Oyj:n tiloissa Vantaalla.

Leipurin Oyj:n leipomokonsultti Kimmo Virtanen kertoi alan kehityksestä ja tuotteiden valmistustavoista.

”Erityisesti terveellisyys pitää pintansa tuotteiden valmistuksessa, mutta toisaalta herkullisuus on muodostunut entistä tärkeämmäksi tekijäksi myös erikoisruokavalioihin tarkoitetuissa tuotteissa”, hän selvitti.

Kesäkokous pidetään vuosittain ja järjestysvuoro vaihtuu oppilaitosten välillä.

Teksti ja kuva: Milka Mantsinen, Viestintä- ja markkinointipalvelut