Kansainvälisyyttä Omniassa – Viestintätiimissä työharjoittelija Mallorcalta

Rafel Miguel Gómara Homar, 17, on graafisen suunnittelun opiskelija Mallorcalta. Hän työskentelee harjoittelijana Omniassa 11.4.-9.5.2018. Mahdollisuus kansainväliseen Erasmus-vaihtojaksoon tuntui mahdollisuudelta, jota hän ei halunnut jättää väliin. ”Valitsin Suomen, koska olin käynyt Suomessa jo aiemmin, ja halusin oppia lisää uutta Suomesta.” Rafel kertoo valinnastaan.

”Rehellisesti sanottuna en uskonut että puhuisin kovin hyvää englantia, mutta olen täällä ollessani huomannut että puhunkin tosi hyvin englantia.” kertoo Rafel. Paikallisten kielitaito on ollut positiivinen yllätys, eikä kielimuuri ole juuri tullut vastaan.

Asioita, joihin Rafel on kiinnittänyt huomiota vaihdossaan ovat mm. julkisten kulkuvälineiden toimivuus, lämpötilaerot Espanjaan nähden sekä erilainen ruokakulttuuri. Myös arkkitehtuuri ja myöhäiset auringonlaskut ovat olleet erikoisia. Rafel on kerennyt vaihtonsa aikana retkeilemään mm. Tallinnassa, Pohjois-Ruotsissa ja Rovaniemellä toisten vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Rafel on päässyt työskentelemään erilaisten tehtävien parissa harjoittelunsa aikana. Hän suunnitteli ja toteutti juhlavan Snapchat-filtterin Omnialle, joka oli käytössä valmistujaisten aikana 19.4.2018. Filtterin markkinoimista varten Rafel suunnitteli myös posterit ja pienet mainosleafletit. Lisäksi hän kuvasi markkinointivideoita aikuislukio-opiskeluun liittyen ja editoi ne. Hän tuotti myös materiaalia Omnian sosiaaliseen mediaan.

Yksi tärkeimmistä opituista asioista on erilaisten logojen käyttö, ja niihin liittyvät tarkat ohjeistukset. Hän sai myös opetella Omnian graafisen ohjeistuksen, jota hän hyödynsi markkinointimateriaalien tekemisessä. Hän oppi vaihdossaan myös hieman suomea.

Rafel viestinnän tiimin kanssa vapputunnelmissa.

Suuressa organisaatiossa työskenteleminen ja lämmin vastaanotto ovat ilahduttaneet Rafelia. Hän on ollut todella tyytyväinen kokemukseensa. ”En voisi olla onnellisempi, ja tuntuu että minulla on käynyt todella hyvä tuuri. Olen pitänyt työskentelystä, ja toivoisin voivani jäädä tänne pidemmäksi aikaa.”

Teksti: Laura Pennanen, harjoittelija (Viestintä- ja markkinointipalvelut)
Kuvat: Laura Pennanen & Teija Hakala