Kansainvälisyyttä Omniassa – Vaihto-opiskelijoita Mallorcalta

Omniassa on tällä hetkellä työharjoittelijoita Mallorcalta, Espanjasta. Elisa Tomás Rivero, 20, ja Francisca Maria Gelabert Torrens, 20, opiskelevat Mallorcalla kampaajiksi. He ovat päässeet käymään sekä teoria- että käytäntötunneilla.

Elisa ja Francisca halusivat tulla Suomeen harjoitteluun useista eri syistä. Lumen näkeminen oli odotettu kokemus, jonka he saivat kokea Suomessa. ”Myöhäiset auringonlaskut ovat olleet erikoisia.” kertoo Francisca.

Francisca Maria Gelabert Torrens.  

Suomen ja Espanjan välillä on opiskelijoiden mukaan useita eroavaisuuksia. Päällimmäisenä huomiota ovat herättäneet erilainen kieli, sää ja hinnat. Ihmisten kanssakäyminen toistensa kanssa on myös erilaista kuin Espanjassa. ”Ihmiset eivät halaile täällä lainkaan niin paljon kuin Espanjassa.” he kertovat. Myös vehreys ja puiden runsas määrä on kiehtonut heitä.

Julkisen liikenteen toimivuus ja rakennusten sisätilojen lämpö talven kylmyydessä on ollut heille positiivinen yllätys. Kasvisruokailumahdollisuudet saivat myös kiitosta Elisalta. ”Mahtavaa, että vegaanisia vaihtoehtoja saa lähes missä tahansa.”

Opiskelijat ovat pitäneet vierailustaan kovasti: Omnia on ottanut heidät todella hyvin vastaan. Sopeutuminen opiskeluihin on ollut helppoa, ja odotukset ovat täyttyneet positiivisesti. ”Opin joka päivä jotain uutta.” Elisa toteaa.

Elisa Tomás Rivero.

He näkevät suomalaisen koulutusjärjestelmän toimivan hyvin, sillä se kehittää opiskelijoiden omatoimisuutta ja itsenäisyyttä, ja se on muokattavissa opiskelijoiden omien tarpeiden mukaiseksi. ”Teoriaa on paljon ja tahti melko hidas. Opetus tuntuu silti tehokkaalta.” kertoo Francisca.

Erasmus-ohjelma mahdollisti nämä vaihto-opinnot ulkomaille. Vaihdossaan he ovat päässeet tapaamaan uusia ihmisiä, käyttäneet englannin kieltä käytännössä sekä saaneet paljon uusia kokemuksia. Useita retkiäkin on keretty tekemään – he vierailivat Rovaniemellä, Pohjois-Ruotsissa ja Tallinnassa. Opiskelijat suosittelevat lämpimästi vaihtoa myös muille.

Omnia vastaanottaa vuosittain noin 170 työssäoppijaa ulkomailta. Myös Omnian opiskelijoiden on mahdollista suorittaa esim. työssä oppimisjakso ulkomailla. Omnian kansainväliset jaksot ovat vieneet opiskelijoita muun muassa Espanjan Bilbaoon, Japanin Osakaan ja Saksan Bambergiin.

 

Teksti: Laura Pennanen, harjoittelija (Viestintä- ja markkinointipalvelut) & Rafel Miguel-Gómara Homar, graafisen suunnittelun harjoittelija

Kuvat: Rafel Miguel-Gómara Homar