Iloinen venäjän kurssin ryhmä

Tapasimme Ripeät alkeet kertaajille A1.2 -ryhmän kanssa Tapiolassa Itätuulentiellä vähän ennen torstain kurssin alkamista. Mistä syystä kurssilaiset jatkavat venäjän kielen opiskelemista? Monella on takana joko lyhyt kurssi lukiossa, tai muita venäjän opintoja. Kaikkia yhdistää suuri mielenkiinto kieltä ja kulttuuria kohtaan.

Teillä oli hieno esitys Joululahjavalvojaisissa Kieliä maailmalla –esityksessä. Kertokaa vähän, miten saitte idean toteuttaa venäjänkielisen näytelmän, joka tapahtuu ravintolassa Venäjällä?

” Meillä oli ryhmässä opetusmenetelmänä pienen näytelmän tekeminen. Kirjoitimme käsikirjoituksen yhdessä, jokainen laati omat vuorosanansa, jota toinen sitten jatkoi omalla tekstillään. Harjoittelimme yhdessä, valitsimme venäläisen musiikin ja esitykseen kuuluvan ravintola Pushkinia esittävän taustakuvan,” kurssilaiset kertovat.

Onko kielen opiskelu sitten erilaista työväenopistossa, jos vertaatte sitä aikaisempiin opintoihinne koulussa?

” On aivan erilaista, on hienot opetusmenetelmät ja kielioppiakin opiskellaan eri tavalla. Opettajamme Kira Sidorov on niin hyvä ja innostava opettaja, meillä on aina hauskaa tunnilla ja ryhmä on kiva. Oppimisen ilo on vahvasti läsnä tunneilla. Kira kutsuukin meitä torstai-aamun iloiseksi ryhmäkseen”, kurssilaiset jatkavat.

 

Venäjän opiskelijat esittävägt näytelmää venäläisessä ravintolassa.

Kiinnostus venäläiseen kulttuuriin ja taiteeseen on myös tärkeä syy aloittaa venäjän opinnot. Toinen syy on tavoitteellinen, uusi tekeminen”, kertoo Saija.

Ulla suoritti kyrillisten aakkosten kurssin ja kertoo täysin hurahtaneensa kieleen sen erilaisuuden vuoksi.

”Venäjää musiikin kera 1 -kurssilla minulle aukeni musiikin myötä aivan uusi kiinnostava maailma, joka laajensi venäläistä kulttuurin tuntemustani”, Ulla kertoo.

Kuvassa ryhmä esittää näytelmänsä venäläisessä ravintolassa. Tarjoilijana on Saija, jolla on päällään itse tehty hieno sarafaani ja pääkoristeena sorokka. Vain äänet puuttuvat, hyvin aidosti näytelty tilanne ja ihana, taustalla soiva venäläinen musiikki.

Venäjää Espoon työväenopistossa

Ripeät alkeet kertaajille –ryhmä kokoontuu Itätuulentiellä torstaisin klo 11.15–12.45. Tutustu myös muihin venäjän kielen kursseihin osoitteessa www.ilmonet.fi tai opinto-ohjelma sivulta 110 alkaen. Voit aloittaa venäjän opinnot aivan alkeista tutustumalla aakkosiin ja kieleen ja jatkaa B2-tasolle asti. Venäjän kieli on yksi 17 kielestä Espoon työväenopistossa. Kieliä voi oppia myös laulamalla, tutustu uuteen kieltenopetuksen tapaan esimerkiksi venäjän kielessä: Venäjää musiikin kera 2. (linkki E180337).

Teksti: Kritsiina Santala

Kuva Hans-Christian Daniel