Ammattitaitokilpailuissa pääsee kehittymään ammattilaisena

Omniaa lokakuussa 2017 Abu Dhabin WorldSkills –kilpailuissa edustanut viherartesaaniopiskelija Miikka Kääntä iloitsee menestyksestään.

Kääntä toteaa, että kansainvälisiin ammattitaitokisoihin kannattaa ehdottomasti lähteä, ja ne ovat hieno mahdollisuus ammatilliselle kehittymiselle.

”Parasta ja kiinnostavinta kisoissa on ollut se, että niissä oikeasti pääsee kehittymään ammattilaisena”, Kääntä sanoo.

”Tulevaisuudessa työtä hakiessa myös työnantajalle on iso merkitys sillä, että on kokemusta kansainvälisen tason kilpailuista. Jos tulee kutsu kilpailuihin, sitä ei todellakaan kannata jättää käyttämättä. Uuden oppiminen ja esimerkiksi yhteistyötaitojen kehittäminen parityöskentelyssä ovat tärkeitä.”

Miikka Kääntä (vas.) palkittiin Omnian stipendillä. Stipendin luovuttivat toimialarehtori Kari Mäenpää ja rehtori Maija Aaltola.

Miikka Kääntän mukaan viherartesaanin koulutuksessa hienoa on se, että pääsee tekemään konkreettisia asioita ja oppimaan jatkuvasti uutta. Omniassa saatu koulutus on antanut eväitä jatkoon jo tässä vaiheessa runsaasti.

”Työelämässä tarvitaan sosiaalisia taitoja ja yhteistyökykyä. Lähdin hakemaan kisoista Medallion of Excellence –palkintoa ja sen sain. Kisoissa on päästy kokeilemaan, miten parityöskentely toimii käytännössä”, Kääntä korostaa.

Tammikuun alussa Kääntä palkittiin Omnian stipendillä. Omniassa halutaan kannustaa opiskelijoita osallistumaan kilpailutoimintaan palkitsemalla menestymisestä. Stipendejä myönnetään menestymisestä kansallisessa ja kansainvälisissä ammattitaitokilpailuissa, urheilukilpailuissa sekä SAKUstars kulttuurikilpailuissa.

Teksti ja kuva: Milka Mantsinen