Omniassa juhlistettiin satavuotiasta Suomea

Omnian opiskelijaruokaloissa oli tarjolla perinteisiä suomalaisia makuja 5. joulukuuta. Itsenäisyyspäivää juhlistettiin Lehtimäen ja Leppävaaran toimipisteissä myös musiikilla ja yhteisellä Maamme-laululla.

Espoon työväenopiston esiintyjät viihdyttivät ruokailijoita Leppävaarassa tutuilla kotimaisilla kappaleilla. Juhlahetken sävelinä kuultiin muun muassa Nocturne ja Muistatko Monrepos’n.


Lounasmenu oli suunniteltu Suomen perinteitä vaalien. Menun pääraaka-aineina ovat liha, peruna, ruisleipä ja juurekset ja jälkiruoaksi Suomi-aiheinen pipari. Karjalanpaisti, perunamuusi ja monenlaiset lisukkeet sekä karjalanpiirakat maistuivat ruokailijoille.

Omniassa datanomeiksi opiskelevien Otto Ruotsalaisen, 25, ja Oskari Manninen, 18, totesivat itsenäisyyden merkitsevän ennen kaikkea vapautta.

– Tällainen juhlahetki sopii meille, he sanoivat.

Oskari Manninen ja Otto Ruotsalainen juhlivat itsenäisyyttä perinteisin menoin.

 

Myös kiinteistöpalvelualalta valmistuneen Lamya Alayarin mielestä juhlahetki oli hyvä.

-Suomesta on tullut täällä asuttujen vuosien aikana hyvä kotimaa, totesi Tunisiasta viisi sitten Suomeen muuttanut Alayari.

Mona Ahmed, Yok Hengsok-Varpenius, Lamya Alayari ja Gulala Karim osallistuivat itsenäisyyden juhlimiseen Leppävaarassa.

Kirkkokadun opiskelijaravintola Helmessä soitti viulua Peter Rigo, joka valmistui tänä syksynä Omniasta kokiksi. Lehtimäen aulassa luettiin Koulurauhan julistus suomeksi ja englanniksi.

Teksti ja kuvat: Milka Mantsinen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *