“Shake that ass like Beyoncé!” Nuoret otettiin mukaan ideoimaan Työväenopiston kurssitarjontaa

Ideoinnissa mukana olleesta Iidasta oli kiva kun tuli fiilis, että nuorten mielipiteitä kuunnellaan.

Vaikka Omnia Koulutus, Espoon työväenopisto on pysynyt kurssitarjonnassaan hyvin ajan hengessä, mielikuva paikasta jossa ”vaari käy”, ei ole nuorille kovinkaan tuttu. Opistot selvittivät nuorten mielikuvia opistoista ja ideoivat kursseja yhdessä nuorten kanssa. ’Nuorten ideat – Nuorten kurssit’ – hankkeessa pohdittiin myös nuorille suunnattua viestintää.

”Minulle tulee mieleen vanhahtava, harmaa ja tylsä instituutio, vaikka tiedän kyllä, ettei näin ole, vaan kurssitarjonta on laajaa ja kävijöitä monesta ikäluokasta” – lainaus nuoren kommentista

Kysyttäessä nuorilta, minkälainen kurssi vetoaisi heihin, korostui vastauksissa fiilis vapaa-ajasta ja rentous sekä kurssipaikassa, että opetusmenetelmissä. Kurssi voitaisiin pitää esimerkiksi kahvilassa luokkahuoneen sijaan. Innostava, kannustava ja positiivinen opetus, sekä opettajan asiantuntijuus ja aito kiinnostus aihetta kohtaan oli nuorille tärkeä motivaattori osallistua kurssille.

Espoon Työväenopisto, Wellamo-opisto ja Vanajaveden opisto ideoivat yhdessä alueiden nuorten kanssa nuoria kiinnostavia kursseja, kuten

  • Hyvien tekojen kurssi
  • Älä jäädy – small talkin mestariksi
  • Yhdessä liikkuvien höntsä
  • Shake that ass like Beyoncé
  • Travellerin selviytymiskurssi
  • Koodaus, mihin sitä tarvitaan?
  • Kierrätysvaatteen uudet mahdollisuudet

Mukana ollut Iida Wikström, 21, ei ole aiemmin osallistunut Työväenopiston kurssille, eikä tiennyt toiminnasta. Nyt kun hän tietää Omnia Koulutus, Espoon Työväenopistosta, osaa hän seuraavalla kerralla katsoa mitä on tarjolla. Kurssi-ideoista Iidaa kiinnosti mm. Travellerin selviytymiskurssi, Makujen mantereet –kokkauskurssi ja Koodaus.

Työväenopisto aikoo viedä osan kurssi-ideoista jatkojalostuksen kautta tulevan syksyn kurssitarjontaan.

Lisätietoja Nuorten ideat – Nuorten kurssit –hankkeesta.