Oli hienoa huomata, että lähihoitajan työ innostaa minua

Opiskelija Aleksandra Haapaniemi aloitti lähihoitajaopinnot alunperin jo vuonna 2009. Tuolloin hän ei kuitenkaan ollut varma, mitä haluaa tehdä elämässään ja päätyi keskeyttämään opinnot. “Nyt uudelleen opiskelut aloittaessani, olin varma että lähihoitajan työ on minulle oikea paikka ja erityisesti mielenterveys- ja päihdetyö kiinnostaa”, kertoo Aleksandra. Mielenterveys- ja päihdetyöhön erikoistuneet lähihoitajanat työskentelevät mielenterveydeltään järkkyneiden, päihteiden käyttäjien, sekä heidän läheistensä kanssa. “Työ tulee varmasti olemaan haastavaa ja vaikeaa, eikä aina tiedä mitä tulee päivän aikana tapahtumaan”, sanoo Aleksandra. “Haluan kuitenkin työltä haasteista ja auttaa ihmisiä”, Aleksandra jatkaa.

Aleksandra kiittää opettajien osaamista ja Omnian monipuolisuutta. “Omniassa opiskelukavereita saa myös muilta aloilta ja myös opiskelijahallituksen työskentely on ollut mukavaa hyvän porukan ansiosta”, Aleksandra kertoo.

Aleksandra on työskennellyt paljon lasten kanssa ja toiminut mm. koulunkäynnin avustajana. “Pidin koulunkäyntiavustajan työstä. Erityisesti erityisopetuksessa avustajana toimiminen oli antoisaa. Työssä näki konkreettisesti lasten kehittymisen jokaisena päivänä”, Aleksandra jatkaa.

Aleksandra kertoo, että on opintojen myötä opetellut ryhmässä työskentelyä ja sopeutumista kouluympäristöön. Hän oli tottunut työskentelemään itsenäisesti ja itselle tutussa kotiympäristössä ja nyt kouluympäristöön sopeutuminen vei aikaa. “On ollut hieno huomata, että opinnot etenevät hyvin ja olen saanut kiitettäviä arvosanoja. Erityisen hienoa oli, kun sain ensimmäisen työssäoppimisjakson näytöstä kiitettävän arvosanan”, Aleksandra muistelee. Myös Ahmed Wali-Haddin hoitotyön kurssi oli Aleksandran mielestä erityisen mielenkiintoinen ja hän osasi opettaa niin, että ymmärsin asioita, joita en ole aikaisemmin oppinut. Jos tunnilta oli pois, tuli tunne, että menettää paljon”, Aleksandra toteaa. “Työssäoppimisjaksolla senioritalossa oli hienoa huomata, että pärjäänkin työssä itsenäisesti ja työskentelyn tahti kehittyi työssäoppimisjakson myötä. Myös asiakkaiden hyvä palaute työssäoppimisjakson päättyessä tuntui hyvältä”, Aleksandra kertoo.

Aleksandra haapaniemi innostui lähihoitajuudesta aloitettuaan opinnot uudelleen.

Aleksandran tulevaisuuden haaveissa siintää kouluttautuminen psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. “Valmistumisen jälkeen toivon työskenteleväni muutaman vuoden lähihoitajana ja kokemuksen kartuttua haluaisin hakea sairaanhoitajan opintoihin”, Aleksandra kertoo. Työssä Aleksandralle on tärkeää hyvä työympäristö ja mielenkiintoiset työtehtävät. “Työkaverit ja -ympäristö on tärkeä osa työssä viihtymistä ja mielenkiintoiset, vaihtuvat työtehtävät tuovat motivaatiota työhön. Olen nyt löytänyt alani”, Aleksandra päättää.

Tutustu milenterveys- ja päidetyöhön erikoistuneet lähihoitajan koulutukseen.