Hiusalan opiskelijat saivat ensimmäiset asiakkaansa: ”Täällä on tosi ystävällistä palvelua”

Henna ja Eeva ovat pesemässä asiakkaidensa hiuksia
Henna ja Eeva ovat pesemässä asiakkaidensa hiuksia.

Opiskelijat odottelevat luokassa asiakkaitaan työpisteet valmiina. Tuota pikaa he pääsevät tekemään ensimmäisiä asiakastöitään oikeille asiakkaille, jotka tulevat Helsingin Diakonissalaitoksen kautta. Syksyllä opiskelunsa aloittaneet nuoret ovat harjoitelleet hiustenleikkausta ja parrankäsittelyä syyskuusta alkaen kouluttaja Lotta Kuivalaisen opissa.

Asiakkaat ovat lastenkodissa asuvia 12-vuotiaita lapsia. Hiusalan opiskelijan Hennan tuoliin istahtaa iloinen poika, jolla on jo heti valmiita ehdotuksia hiuksiin. Siksak-kuvio voisi ainakin olla kiva.  Luokassa on hyvä ryhmähenki. Opiskelijat auttavat toisiaan – kun toinen leikkaa hiuksia, toinen siivoaa ja kolmas tuo oikeankokoisen tallan siiliä varten.

Tyytyväinen asiakas
Tyytyväinen asiakas.

Hiustenleikkauksen jälkeen luokka on täynnä hymyileviä kasvoja. ”Täällä on tosi ystävällistä palvelua”, sanoo poika leveä hymy kasvoillaan. Omnian opettaja Lotta Kuivalainen on tehnyt samankaltaista yhteistyötä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa aiemminkin, jossa opiskelijat pääsevät harjoittelemaan asiakastöitä ja lapset saavat hiustenleikkuun veloituksetta.

Ryhmän Pakn1609a opiskelijat suorittavat koulutusta Nuorten aikuisten osaamisohjelman (NAO) kautta, joka on tarkoitettu 20 – 29 vuotiaille, joilla ei ole peruskoulun jälkeen suoritettua tutkintoa. Koulutuksen puuttuminen voi johtua monesta syystä, kuten vaikeudesta valita omaa alaa tai elämäntilanteesta. Jokaisen tavoite on jatkaa opintoja koulutuksen kautta ja saavuttaa parturi-kampaajan ammatti sekä työllistyä. Koulutus soveltuu myös maahanmuuttajille.

Haluatko opiskella ammatin?

Omnian 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Omnia toteuttaa tapahtumia, jotka kulkevat nimellä Omnia tekee hyvää. Kaikki Omnia tekee hyvää -tapahtumat löytyvät Omnian verkkosivuilta.

Omnia tekee hyvää tunnus

Kuvat ja teksti: Terhi Mäkinen