Määrätietoisuudella ja intohimosta luomisprosessiin: AV-puolelta kaksoistutkinnon suorittanut Faruk Nazeri ohjaa nykyään musiikkivideoita

Faruk käy kuvaajan kanssa läpi seuraavaa kohtausta
Faruk käy kuvaajan kanssa läpi seuraavaa kohtausta.

Ohjaaja Faruk Nazeri käy tuottajan ja kuvaajan kanssa läpi tulevaa kohtausta. Artisti on valmiudessa ja porukkaa on asettunut omille paikoilleen pöydän ääreen. Farukin merkistä tuottaja laittaa biisin soimaan ja kuvaus alkaa.

Käynnissä on WILin ensimmäisen singlen ’Nuori Aina Nyt’ musiikkivideon kuvaukset. Faruk sai pari viikkoa sitten yhteydenoton kuvauksista. Tuotantoyhtiö 325 Medialla oli käsikirjoitus valmiina, mutta ohjaaja puuttui. Ohjaus on Farukille tänä vuonna kuudes ja ainakin yksi on vielä tulossa. Ohjaaja on muutamassa vuodessa kerennyt tehdä 30 videota, osa omia projekteja ja osassa apulaisohjaajana tai avustajana.

Faruk suoritti kaksoistutkinnon Omnian AV-puolelta kahdessa vuodessa, samoin kuin opiskelukaveri Miki Inkiläinen. Molempia yhdisti tietoisuus siitä, missä haluaa olla ja mitä tehdä valmistumisen jälkeen. Määrätietoisuus näkyi opinnoissa ja niiden ulkopuolella. Opinnot olivat osa kokonaiskuvaa, jotka auttoivat päämäärän saavuttamisessa eli osaamisen kartuttamisessa ja alan töihin siirtymisessä.

Miki perusti jo opintojen aikana yrityksen, jota kautta kaverukset tekivät projekteja. Yhteistyö on jatkunut opintojen jälkeenkin – nykyään Faruk toimii ohjaaja-käsikirjoittajana Mikin toimiessa tuottajana.

Mikään ei tule itsestään: Verkostoitukaa, tehkää töitä, hyödyntäkää tilaisuudet, olkaa aktiivisia!

Faruk tutustui sattumalta ennen opintojen alkua rap-artisti Adi L Haslaan. Hän pääsi kiertämään artistin keikkoja kuvaten samalla vlogeja. Kiertueen yhteydessä Faruk pääsi tutustumaan moniin muihin artisteihin ja myymään osaamistaan, jota kautta on tullut uusia töitä. Tutustuminen oli Farukin ensimmäisiä tärkeitä kontakteja nykyiselle polulle. Faruk on päässyt työskentelemään tuotantoyhtiö MVP74:n kautta useiden nimekkäiden artistien, kuten Elastisen ja Brädin kanssa. Hän on ohjannut myös Dilemmaa, Adi L Haslaa, Kubea, Mäkkiä, Ollieta ja legendaarista näyttelijää Martti Suosaloa.

Faruk tekee työtä intohimosta luomisprosessiin ja palosta itsensä toteuttamiseen. Luokanopettajan opinnot Tampereella rajoittavat videoiden täyspäiväistä tekemistä ja kaikki on tapahtunut niin nopeasti, että Faruk kertoo etenevänsä projekti kerrallaan. Eteenpäin katsoen, ohjaajan yksi tavoite on Emma-ehdokkuus vuoden musiikkivideosta.

Omniasta saadut opit mahdollistivat sen, mitä Faruk tekee tänä päivänä. Toisaalta opinnoissa nopea edistyminen ja projektien hyväksilukeminen olivat normaalia haasteellisempi tapa suorittaa tutkinto. Ohjaaja haluaakin kiittää opettajaansa Juska Wendlandia avusta ja tuesta oman tavoitteensa saavuttamisessa. Tällä hetkellä Opetushallituksessa valmisteltavassa ammatillisen koulutuksen reformissa pyritäänkin uudistamaan koulutusta entistäkin asiakaslähtöisemmäksi kokonaisuudeksi, joka huomioi yksilölliset opintopolut.

”Menestys ei ole itsestäänselvyys. On rikottava rajoja, ylitettävä rimoja, kestettävä vastoinkäymisiä ja ylitettävä itseensä. Matkaan tarvitaan myös luottotyyppejä ja hyviä verkostoitumistaitoja. Ei vuoren huippua noin vaan kosketeta, on hankittava varusteet ja kiivettävä sinne.” – Faruk Nazeri

325 Median kanssa yhteistyössä tehty musiikkivideo ’WIL – Nuori aina nyt feat. Ode’ johti pysyvämpään yhteistyöhön. Faruk Nazeri aloittaa tuotantoyhtiön virallisena ohjaajana.

Opiskele audiovisuaalisen viestinnän ammattilaiseksi.

Opiskele ammattiin ja ylioppilaaksi yhtä aikaa lukiopolulta.

Kuva ja teksti: Terhi Mäkinen