Musiikkialan sosiaalinen verkosto Linked by Music

Takana 18 vuotta musiikkialalla ja melkein 800 keikkaa. Alaa eläneelle, musiikin monitoimimies Vesa Robertssonille, on vuosien saatossa tiivistynyt selkeä käsitys tekijöiden tarpeista. Tarvitaan tuuraajia, bändin jäseniä, opettajia. Halutaan ostaa, myydä tai  vuokrata soittimia, tekniikkaa, studioita. Mistä?

Pian musiikkialan LinkedInistä, Linked By Musicista. Palvelu tarjoaa kehittyneen sosiaalisen ympäristön muusikoiden ja soittamisen harrastajien tueksi. Käyttäjäprofiili toimii musikaalisena CV:nä, joka auttaa tarvittavan osaajan löytämisessä. Linked By Music on paikka, josta voi etsiä itselle bändiä, soitonopettajaa tai vaikka keikalle miksaajaa, paikka freelancermuusikoille löytää töitä, markkinapaikka käytetyille instrumenteille ja artikkeleiden kirjoituspaikka.

Vuonna 2013 yrityksen perustaja ja pääosakas Robertsson lähti työstämään ideaa kahteen otteeseen eri opiskelukaverin kanssa, josta syntyi kaksi eri testiversiota. Toisella kertaa kaveri muutti ulkomaille ja toisella kertaa teknisen ratkaisun huomattiin olevan kestämätön suurelle rasitukselle.

Palanen Linked by Musicia: Harri Mähönen, Roope Kytölä, Vesa Robertsson ja Miika Petäjäniemi.
Palanen Linked by Musicia: Harri Mähönen, Roope Kytölä, Vesa Robertsson ja Miika Petäjäniemi.

”Tämän hetken koodista on 100% omnialaista”

Kaikkea ei tarvitse itse osata, kunhan löytää puuttuvan osaamisen muualta. Musiikkialan ammattilaisen ja liiketoimintaa ymmärtävän Vesan suurin haaste olikin löytää osaava koodaaja. 2015 hän tapasi Omnian datanomiopiskelija Miika Petäjäniemen, joka suoritti työssäoppimisjaksoaan kirjaston digituessa. Vesa kiittää vuolaasti tutustumista, sillä nykyinen osakas on osoittautunut enemmän kuin kullanarvoiseksi löydöksi. Itseoppinut Miika tuntee viimeisimmät tekniikat ja omaa taidot rakentaa valtavan infrastruktuurin, joka palvelee globaalia markkinaa.

Vesa on osannut hyödyntää oppilaitoskontaktejaan. Tällä hetkellä Linked By Musicia kehitetään opiskelijoiden avulla. Tällä hetkellä mukana ovat Omnian aikuisopistossa datanomin näyttötutkintoa suorittavat Harri Mähönen, Teemu Salminen, Tomi Kaistila ja Mikko Pihlman, ammattiopiston puolelta mukana ovat media-assistenteiksi opiskelevat Markus Savolainen ja Ali Heib, jotka suorittavat yrityksessä työssäoppimisjakson. Helsingin yliopistossa viestintää opiskeleva Pauliina Alanen auttaa Linked By Musicia kansainvälisiin tapahtumiin liittyvässä viestinnässä. Lisäksi Laurean Roope Kytölä suorittaa yrityksessä viestinnän harjoitteluaan.

”Tämä on ollut opiskelijoilta ihan huikea panostus, sillä he ovat tehneet hyvin paljon omalla ajallaan ja opetelleet uusia koodikieliä. Tämän hetkinen koodista on 100% omnialaista”, kehuu ylpeä yrittäjä. Paikka on myös ainutlaatuinen opiskelijoille, sillä he pääsevät kulkemaan aallonharjalla, tekemään työtä edistyneimmillä koodeilla yhdessä valtavassa projektissa. ”Tärkeintä ei ole alkutaidot vaan motivaatio ja kyky itsenäiseen työskentelyyn”, summaa Robertsson.

Beta-testausta, yhteistyötä ja Web Summit Lissabon 2016

Linked By Music siirtyy 6.-8.10. järjestettävässä Musiikki & Media – tapahtumassa Beta-testaukseen  Seuraavat askeleet kuljettavat kolkuttamaan kansainvälisen kasvun rahoituksen kirstulle, josta palvelun kehittäminen etenee seuraavalle tasolle.

Palvelua on rakennettu alusta alkaen kansainvälisille markkinoille, sillä tarve on globaali. Yhteistyötä on rakennettu tästä näkökulmasta ja kumppaneista löytyy jo tässä vaiheessa maailman suurin lähettiyritys UPS. Paikallisia yhteistyötahoja ovat Matkahuolto ja OP Checkout. Musiikkivideoista ja promokuvista saa pakettitarjouksia tuotantoyhtiö MediaFin AV Productionilta ja internetmusiikkikoulu Rockwayltä alennusta.

Marraskuussa yrityksen voi bongata Lissabonista Euroopan suurimmasta teknologiatapahtumasta, Web Summitista. ALPHA start-up ohjelman kautta hakeneista yrityksistä hyväksyttiin 10% mukaan ja Linked by Music on yksi niistä. Ohjelman kautta start-up pääsee maailman parhaiden mentorointiin, sijoittajatunteja, oheisohjelmaa ja näkyvyyttä ständillä.

Lue lisää Omnian datanomikoultuksesta omnia.fi/datanomi.

Stay tuned: Linked by Music Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa .

Linked by Music toimii InnoOmnian Luoviva-yrittäjäyhteisösä.

Teksti: Terhi Hakkarainen

Kuva: Virve Lyyra