Omniasta kohti unelmia

Tuire Rytteri valmistuu tänään matkailupalvelujen tuottajaksi Omnian aikuisopistosta. Hän oli jo pitkään ollut kiinnostunut matkailusta ja kansainvälisistä asioista. Hän on myös asunut ja opiskellut ulkomailla. “Se että tykkää matkustaa, ei kuitenkaan tarkoita, että matkailu olisi hyvä ala työskennellä. Silloin, kun muut matkustaa ja rentoutuu, me olemme töissä. Tämä on siis ala, johon pitää todella olla intohimoa”, sanoo Tuire.

Tuire Rytterin haave työskentelystä lentokentän kansainvälisessä ympäristössä toteutui matkailualan opintojen myötä.
Tuire Rytterin haave työskentelystä lentokentän kansainvälisessä ympäristössä toteutui matkailualan opintojen myötä.

“Olen työskennellyt aikaisemmin mm. logistiikka-alalla ja tarjoilijana. Koin kaksi vuotta sitten ahaa-elämyksen, jonka myötä hakeuduin matkailuvirkailijan koulutukseen. Koulutuksen myötä tunne siitä, että tämä on minun ala on vain vahvistunut”, Tuire kertoo.

Opinnot antoivat Tuirelle paljon. Lokakuussa 2015 hän pääsi myös osallistumaan opintomatkalle Namibiassa yhdessä opettajan ja kahden opiskelijakollegan kanssa. “Kokemus oli upea. Järjestimme Suomi-teemapäivän paikallisen matkailualan oppilaitoksen opiskelijoille ja opettajille osana matkailupalvelujen tuottamisen opintojamme. Kerroimme suomalaisesta kulttuurista, taiteesta, musiikista ja ruokakulttuurista. Saimme paljon positiivista palautetta päivästä ja hyvää kokemusta itsellemme”, sanoo Tuire. “Myös paikalliseen matkailualan opetukseen tutustuminen oli mielenkiintoista”, jatkaa Tuire.

Tuire on työskennellyt koko ajan opintojensa ohella ja hän kiittääkin opettajia siitä, että opinnot on saanut hyvin nivottua työskentelyn kanssa.  Työskentely lentokentällä oli yksi Tuiren haaveista heti koulutuksen alkumetreistä alkaen. ”Lentokentällä on oma tunnelmansa. Sitä on vaikea selittää”, sanoo Tuire. Hän pääsi osana opintojaan vierailemaan Helsinki-Vantaan lentokentällä ja tutustumaan lentokentän eri toimintoihin. Viime kesänä hän pääsi töihin lentokentän turvatarkastajaksi ja tänä keväänä Tuiren haave toteutui, kun hän pääsi oman alan töihin eli lentokentän asiakaspalveluun Helsinki-Vantaan lentokentälle. Vaikka unelmatyö on nyt saavutettu, Tuire on kiinnostunut myös jatkamaan opintojaan. Hän on hakenut opiskelemaan ammattikorkeakouluun matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmaan. Myös muut jatko-opintomahdollisuudet kiinnostavat. ”Olen tyytyväinen siihen, mihin elämä on minua tähän asti vienyt, joten varmasti tulevaisuudenkin polku vie hyvään suuntaan”, päättää Tuire. Onnea tulevaan ja toivottavasti tapaamme lentokentällä!

Lue matkailupalvelujen tuottajan koulutuksesta omnia.fi/matkailupalvelujen-tuottaja