Kiinnostuksesta kauneusalaan tuli ammatti

Daniela Murtomaa valmistuu tänään Omniasta kauneudenhoitoalan perustutkinnosta kosmetiikkaneuvojaksi. Daniela on aina ollut kiinnostunut kosmetiikan trendeistä ja kehityksestä. “Ystäväni kysyvät minulta aina neuvoja, mitä kosmetiikkatuotteista kannattaisi käyttää”, kertoo Daniela. “Pidän ihmisten auttamisesta ja kosmetiikkaneuvojana pääsen opastamaan ja neuvomaan ihmisiä kinkkisissä tilanteissa”, hän jatkaa.

Daniela on aikaisemmalta koulutukseltaan parturi-kampaaja ja työskenteli alalla isossa liikkeessä. Hänelle jäi kuitenkin kampaajaopintojen jälkeen olo, ettei hyödyntänyt opiskeluaikaa parhaalla mahdollisella tavalla ja paljon jäi vielä opittavaa. Lasten saamisen myötä Daniela jäi kotiin heitä hoitamaan ja kaksi vuotta sitten hakeutui kosmetiikkaneuvojan koulutukseen ystävän suosituksesta.

Kosmetiikkaneuvoja Daniela Murtomaa jää kaipaamaan opiskelukavereitaan siirtyessään työelämään.
Kosmetiikkaneuvoja Daniela Murtomaa jää kaipaamaan opiskelukavereitaan siirtyessään työelämään.

“Kahden vuoden opiskelujakso on ollut huikeaa aikaa. Pääsimme oppimaan paljon tekemisen kautta ja saimme varmuutta työskentelyyn. Opinnoista jää hyvä fiilis.”, sanoo Daniela.

Danielalle jäi vielä opiskelunnälkä “Olisin toivonut vielä lisää valinnaisia kursseja esimerkiksi sokeroinnista, ripsien pidennyksistä ym. kauneudenalan osaamisesta voisi olla hyötyä tulevaisuudessa”, sanoo Daniela. “Toivonkin voivani jatkaa opintoja vielä estenomin tutkinnolla ammattikorkeakoulussa”, Daniela lisää.

Nyt Daniela on kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa saadessaan kosmetiikkaneuvojan opinnot valmiiksi ja päästessään työnhakuun. “Osallistun valmistujaisiin koululla ja pidän pienet juhlat kotona. Ryhmähenki luokassamme on ollut mahtava ja onkin haikeaa nähdä luokkakaverit valmistujaisissa”, kertoo Daniela. Tulevaisuuden työpaikalta Daniela toivoo myös mukavaa työympäristöä, jossa työkavereita tuetaan ja kannustetaan. “Minulle on tärkeää, että töihin on kiva mennä. Se motivoi jaksamaan ja viihtymään työpaikalla”.

Lue lisää kosmettiikkaneuvojan koulutuksesta omnia.fi/kosmetiikkaneuvoja tai kosmetologin koulutuksesta omnia.fi/kosmetologi