Oma juttu löytyi vaatetusartesaanikoulutuksesta

Ada Nikulainen ja Jessika Rönnberg valmistuivat 2.6.2016 Omniasta vaatetusartesaaneiksi ja ylioppilaiksi. Ada ja Jessika ovat molemmat suorittaneet samanaikaisesti lukion ja vaatetusartesaanin tutkinnon ja ovat luonnollisesti ylpeitä suorituksestaan.

“Kaksoistutkinto antaa laajemmat mahdollisuudet tulevaisuudessa. Voin jatkaa opintoja tai mennä suoraan työelämään. Tätä ei olisi pelkkä lukiotutkinto mahdollistanut”, Ada sanoo.

Jessika Rönnberg ja Ada Nikulainen valmistuvat tänään vaateusartesaaneksi ja ylioppilaiksi.
Jessika Rönnberg ja Ada Nikulainen valmistuvat Omniasta vaateusartesaaneksi ja ylioppilaiksi.

Ada Nikulainen aloitti peruskoulun jälkeisen opiskelun lukiossa, mutta huomasin ensimmäisen vuoden aikana, että pelkkä lukio ei ole häntä varten. Hän oli aina tehnyt vaatteista itse ja opinto-ohjaajan kanssa löytyi Omnian vaatetusartesaanikoulutus ja kaksoistutkinto. Ada saikin paljon lukio-opintoja hyväksiluettua Omniassa suoritettaviin lukio-opintoihin ja opinnot sujuivat hyvin vaihdon jälkeen.

Jessika Rönnberg on ollut aina kiinnostunut asiakaspalvelutyöstä ja olikin kiinnostunut useammasta opiskeluvaihtoehdosta. Esimerkiksi merkonomin opinnot olivat yksi vaihtoehto. Vaatetusartesaanikoulutukseen hän päätyi, koska haluaa tehdä asioista itse. Hän aloitti opinnot avoimin mielin ja on ollut tyytyväinen valintaansa.

Myöskään Jessikalle lukio-opintojen suorittaminen samaan aikaan ammattiopintojen kanssa ei ollut liian haastavaa. “Ainoastaan lukuloman ja kirjoitusten aikaan oli rankkaa, kun lukiolaisilla oli aikaa keskittyä täysillä kirjoituksiin ja meillä jatkui artesaaniopinnot koko kevään”, kertoo Jessika.

Isona tukena opinnoissa on ollut ryhmänohjaaja Minna Holopainen. “Minna on ollut pelastava voima ja iso tuki”, sanoo Ada. “Myös mahtava ryhmähenki luokallamme on auttanut paljon. Kouluun on ollut aina kiva tulla ja tänne on halunnut tulla”, jatkaa Jessika.

 

Erityisesti fantasiapukukurssi jäi opiskelijoiden mieleen. “Vaikka kurssi jäi hieman liian lyhyeksi opettajan sairastumisen takia, oli kurssi todella mielenkiintoinen ja opin paljon”, Ada kertoo. Molemmat opiskelijat pitävät suvulle ja ystäville valmistujaisjuhlat koulun valmistujaisjuhlien jälkeen. ”Artesaanitutkinto on tärkeä asia ja avaa kaikki mahdollisuudet tulevaisuudessa”, sanoo Ada.

Tulevaisuus on vielä auki Adalla ja Jessikalla. Ada suunnittelee välivuoden pitämistä opinnoista päättääkseen, mikä alan jatko-opinnot häntä kiinnostavat enemmän. Suunnitelmissa on joko vaatesuunnittelun tai stailauksen opinnot Lontoossa tai muualla Euroopassa. Jessica haluaa rauhoittua ja miettiä vaihtoehtoja rauhassa. Hän etsii töitä vaateliikkeestä, jotta miettii mahdollisia jatko-opintoja myöhemmin. Sekä Jessika että Ada ovat kiinnostuneita myös oman yrityksen perustamisesta. “Oma yritys mahdollistaisi oman brändin luomisen ja pääsisi laajemmin vaikuttamaan siihen, mitä haluaa tehdä”, kertoo Jessika.  “Tulevaisuus toki jännittää, mutta luotan, että vähitellen oma paikka löytyy”, sanoo Ada.