SAKUstars-kilpailujen ensimmäinen päivä oli täynnä upeita kokemuksia

opasteet2

Opasteet ohjasivat oikeille kisapaikoille
Opasteet ohjasivat yleisöä oikeille kisapaikoille

SAKUstars-kulttuurikilpailujen ensimmäisenä kilpailupäivänä kisattiin kahdessatoista eri lajissa. Tiistaina Omnian Espoon keskuksen kampusalueella ohjelmassa olivat lauluduot, yksintanssi, yksinlaulu, näytelmät, karaoke, mallin mukaan piirustus, dj-miksaus, tanssiduot, soitinyhtyeet ja bändit, lauluyhtyeet ja laulukuorot sekä rap-musiikki. Kakunkoristelun näytöslajissa kisattiin Sellon kauppakeskuksessa.

Omnian Melina Mäkelän tankotanssiesitys näytti tiukkaa vartalon hallintaa ja hienoa eläytymistä.
Omnian Melina Mäkelän tankotanssiesitys näytti tiukkaa vartalon hallintaa ja hienoa eläytymistä.
Tavastian Michaela Madesen sai yleisön mukaan hip hop-esityksellään
Tavastian Michaela Madesen sai yleisön mukaan hip hop-esityksellään

Yksintanssin kilpailuun osallistui yksitoista tanssijaa eri ammatillisista oppilaitoksista. Tanssiesitykset saivat olla enintään 5 minuuttia pitkiä. Tanssityylit vaihtelivat luovasta tanssista hiphopiin ja tankotanssiin.  Tuomarit arvioivat esityksissä musiikin ja koreografian yhtenäisyyttä, tanssin asennetta, esityksen omaperäisyyttä, tanssijan eläytymistä sekä tanssijan teknistä osaamista. Omnian Melina Mäkelän tankotanssiesitys näytti tiukkaa vartalon hallintaa ja hienoa eläytymistä. Yksintanssin sarjan voitti Stadin ammattiopiston Sampo Lavonen. Toiseksi tuli Jan Eeken Keudan ammattiopistosta.

Savu-duo esitti countryhenkisen Creepin' in -kappaleen
Savu-duo esitti countryhenkisen Creepin’ in -kappaleen

Lauluduojen kilpasarjassa nähtiin yhteensä 24 esitystä. Sarjaan osallistuneissa ryhmässä on kaksi laulajaa, jotka esittivät yhden vapaavalintaisen laulun säestyksellä tai ilman. Esityksissä tuomarit arvioivat tulkintaa, laulajien teknistä osaamista ja lavaesiintymistä. Lauluduoissa päästiin kuulemaan mahtavia esityksiä mm. Savu-duo Keudan ammattiopistosta esittivät upean country-version Dolly Partonin Creepin’ in -kappaleesta. Myös Stadin ammattiopiston Los Pollos Hermanesos sai yleisön mukaan portugalinkielisellä esityksellään. Savu-duo ylsi lauduojen sarjassa toiseksi ja sarjan voitti Ylä-Savon ammattiopiston Duo Helmi & Janne.

Tänään keskiviikkona alkaa jo toinen mahtava kisapäivä!