Automatisoidun kodin sydän on sähkökeskuksessa

Oletko kuullut tarinoita tekstiviestillä lämmitettävistä mökeistä ja saunoista? Nämä ratkaisut alkavat olla jo menneen talven lumia, sillä kodin automatisoinnin mahdollisuudet ovat monipuolistuneet huimasti lyhyessä ajassa. Finlandia Automationin Santeri Santavirta ja Erik Lindbohm toivovat nostavansa Suomen uuteen aikaan nopeammin.

Finlandia Automation

Yrittäjäperheessä varttunut Santeri Santavirta aloitti Omnian Luovivan yrittäjänä lähes vuosi sitten työhyvinvoinnin asiantuntijapalveluita tarjoavan ESLY Consultingin nimissä. Samoihin aikoihin rekisteröitiin Finlandia Automationin toiminta. Omasta taloprojektista tuli näin toinen elämäntapa, kuten Santeri työstään ajattelee. ”Yrittäjänä ollessa tarttuu bisnesmahdollisuuteen jos sellaisen näkee, sillä siihen on mahdollisuus. Toisin olisi työntekijänä, sillä riskit olisivat liian suuret”, toteaa Santavirta.

Erik Lindbohm aloitti oman taloprojektinsa vuosi taaksepäin. Etsiessään automaatioratkaisuja, löysi hän tarpeisiinsa soveltuvan ratkaisun, Loxonen, Itävallasta. Yhteydenpidossa selvisi, että toinenkin suomalainen oli ollut yhteydessä samojen asioiden tiimoilta – näin syntyi Santerin ja Erikin välinen linkki. Molemmat huomasivat olevansa samalla aaltopituudella – Santeri oli juuri aloittamassa liiketoimintaa Finlandia Automationin kautta ja Erikillä oli samansuuntaisia ajatuksia. Sen sijaan, että molemmat olisivat lähteneet omille poluille, päättivät he lyödä hynttyyt yhteen.

Yrittäjien tavoitteena on tulla Suomen tunnetuimmaksi automaatioratkaisujen palvelijaksi. Liiketoiminta perustuu hyviin ja kestäviin asiakassuhteisiin, jossa asiakkaasta välitetään – työskentelyfilosofian allekirjoittavat molemmat. Erik vertaisikin toimintamallia perheeseen josta saa aina apua ja palvelua – asiakassuhde ei katkea mihinkään.

Finlandia Automation tuo älyä koteihin

Loxone
Lähde: www.loxone.com

Kotiautomaatiolla saa aikaan mukavammat elinolosuhteet, niin kutsutun älykodin. Mikä on sitten ero älykkäällä ja hölmöllä kodilla? Älykkäässä kodissa kaikki vain tapahtuu ja turha säätäminen jää pois. Jos hölmö koti toimii manuaalisesti niin, että jokainen asia täytyy erikseen tehdä, toimii älykäs koti päinvastoin automaattisesti, jossa koti pitää itse huolta itsestään. Finlandia Automationilta kysyttäessä kodin sydän onkin keittiön sijaan sähkökeskuksessa.

Kodin automatisoinnilla saadaan mm.

  • Valaistus päälle ja pois pelkällä tilasta poistumisella tai sinne saapumisella. Valaistuksen kirkkaus mukailee vuorokaudenaikoja tilakohtaisesti
  • Lämpötila laskemaan talon ollessa tyhjillään
  • Verhot avautumaan aamulla itsestään, herättäen luonnollisesti auringonnousuun
  • Hälytysjärjestelmä kytkeytymään turvatilaan talosta poistuttaessa
  • Sovelluksella kuva älypuhelimeen ovikellon soittajasta

Kotia pystyy hallitsemaan kokonaisuutena älypuhelimella ja muilla laitteilla. Puhuttaessa älykkyydestä, liittyy sanaan myös jatkuva oppiminen. Älykodissa kaikki on personoitua, asukkaiden näköistä ja oloista, ominaisuudet kehittyvät ja oppivat jatkuvasti asukkailtaan. Koe päivä Loxonen älykodissa täältä.

Automaatiossa ei ole kyse pelkästään mukavammasta asumisesta vaan myös tehokkuudesta ja säästöistä. Kun koti säätelee toimintoja itsestään, laskien lämpötiloja ja sammutellen laitteita, säästyy energiaa ja samalla rahaa. Asukas saa myös vapautettua omaa aikaansa itselle tärkeämmän tekemisen pariin.

Finlandia Automation tarjoaa kaiken taloautomaatioon liittyvän sekä on Suomen ainoa koulutettu ja sertifioitu Loxone-partneri. Tutustu yritykseen http://www.finlandia-automation.fi/

Finlandia Automation on InnoOmnian Luoviva-yhteisössä toimiva yritys.

Teksti: Terhi Hakkarainen
Kuvat: Teija Hakala ja www.loxone.com