Opiskelijoiden valmistamia tuotteita kartuttamaan Nenäpäivän tuottoa

metalli

Opiskelijat ovat ahkeroineet Nenäpäivään tuotteita pitkin syyskautta, joita voi ostaa Omnian Nenäpäivän tapahtumassa ja osaa jo etukäteen OmniaShopista. Tuotteita tekevät mm. metalliartesaanit, audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat sekä vaatetus- ja puualan tulevat ammattilaiset. Kaikki tuotteet valmistetaan osana opintoja.

Vaatetusalan vuosittainen muotinäytös

Opettaja Maria Söderström-Niemelä esittelee opiskelijan tekemää juhlapukua
Opettaja Maria Söderström-Niemelä esittelee opiskelijan tekemää juhlapukua

Omnian vaatetusala järjestää Omnian Nenäpäivässä vuosittaisen muotinäytöksen, jossa esitellään opiskelijoiden töitä juhlapuvuista kotelomekkoihin ja puolihameisiin. Juhlapukujen valmistuksessa harjoiteltiin kirjailua, mutta muutoin opiskelijoilla oli vapaat kädet valmistaa persoonallinen, itsensä näköinen puku. Opiskelijat toimivat näytöksessä myös itse malleina.

Pullokynttilänjalkoja á la metalliartesaanit

Pullokynttilänjalka

Metallialan artesaaniopiskelijoiden kädenjälki näkyy päivään valmistettavissa teräksisissä pullokynttilänjaloissa ja nauloissa. Tuote on opiskelijoiden ensimmäinen työ, jossa harjoitellaan mm. mitoitusta, taivutusta, hitsausta, pakottamista ja hopeajuotosta. Tapahtumassa artesaanit voi bongata ulkona takomassa.

AV-puolen tuotoksia

tiskiratti sabluunatkeniikalla

Sabluunatekniikalla tehdyt tiskirätit ovat audiovisuaalisen viestinnän opiskelijoiden tuotoksia. Joukosta löytyy persoonallisia ja yksityiskohtaisia sabluunoita mm. tunnetuista tv-hahmoista. Valmistus alkaa sabluunamuotin piirtämisellä ja leikkaamisella kalvolle. Kuvio painetaan tiskirättiin ja väri kiinnitetään silittämällä, jonka jälkeen rätti on valmis käytettäväksi.

Pienpuutuotteita

artomnia

Kierrokseni lopuksi kävin kurkistelemassa myös aikuisopiston puuseppä-opiskelijoiden valmistautumista kohti Omnian Nenäpäivää. He ovat valmistaneet keräystä varten pikkukaappeja. Ammattiopiston puualan artesaanien käden tuotoksena syntyy puolestaan lasten tuoleja ja jakkaroita. Ja mikä parasta, tuotteita voi ostaa myös jo ennakkoon ennen Omnian Nenäpäivän tapahtumaa 4.11. OmniaShopista.

Juttu julkaistu alunperin Vimmaista viestintää -blogissa 26.10.2015