Kurkkaa kulissien taakse: Leena Ylevä

Kurkkaa kulissien taakse –sarjassa tutustumme Omnian henkilökuntaan. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään?

Olen Leena Ylevä

Toimin Omniassa palvelupäällikkönä. Vastaan hakeutumispalveluista. Hakeutumispalvelut jakautuvat hakutoimistoon sekä kahteen InfoOmnian asiakaspalvelupisteeseen (Upseerinkadun ja Kirkkokadun InfoOmnia).

Työskentelen Kirkkokadun toimipisteessä ja noin kerran viikossa Upseerinkadun InfoOmniassa.

Parasta Omniassa on oma tiimi ja työkaverit. Erityismaininta työpaikkasählyporukastamme.

Suosikkiharrastuksiani ovat pesäpallo ja sähly. Lisäksi luen ja parhaillaan harjoittelen kitaran sointuja.

Kenestä haluaisit tietää lisää? Voit ehdottaa sähköpostilla viestinta@omnia.fi.

Kurkkaa kulissien taakse: Tuula Alanko

Kurkkaa kulissien taakse –sarjassa tutustumme Omnian henkilökuntaan. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään?

Olen Tuula Alanko.

Toimin Omniassa Espoon työväenopiston koulutuspäällikkönä. Vastaan työväenopiston koulutustarjonnasta, prosesseista ja kehittämisestä yhteistyössä ammattitaitoisen ja innokkaan henkilökunnan kanssa.

Työskentelen vielä vähän aikaa Mäkkylän toimipisteessä. Elokuun alusta työväenopiston henkilökunnan tavoittaa Tapiolasta Itätuulentie 1:stä.

Parasta Omniassa on henkilökunta, monipuolisuus, tulevaisuuteen suuntautuminen sekä rohkea toiminnan kehittäminen. Myös toimivat tukipalvelut sekä laaja oppilaitosyhteistyö tekevät työstä mielekästä.

Suosikkiharrastuksiani ovat luonnossa liikkuminen, matkustelu, lukeminen sekä vapaa-ajan vietto perheen ja ystävien kanssa.

Kenestä haluaisit tietää lisää? Voit ehdottaa sähköpostilla viestinta@omnia.fi.

Lähihoitajaksi elämäntilanne edellä – Jenni Arteli löysi opintopolkunsa Omniassa

Toukokuussa Omniasta valmistunut Jenni Arteli, 28,  suoritti lähihoitajaopintonsa ripeästi. Oma ala selvisi jo paljon ennen opintoja.

”Tiesin jo hyvin varhaisessa vaiheessa haluavani hoitoalalle. Molemmat vanhempani työskentelevät alalla ja sain siihen innostuksen kotoa.”, hän kertoo.

Jenni Arteli valmistui lähihoitajaksi toukokuussa.

Arteli suoritti opintojaan usein sairaalasängyn vieressä. Vaikeavammainen ja monisairas poika vaati hoitoa ja läsnäoloa vanhemmalta.

”Aloitin aikanaan opinnot toisessa oppilaitoksessa, mutta ne jäivät kesken. Muutin Pohjanmaalle ja siellä matka oppilaitokseen olisi ollut 80 kilometriä. Tuolloin intoa opintojen suorittamiseen ei ollut niin paljon, että olisin ollut valmis matkustamiseen. Muutama vuosi myöhemmin innostuin kuitenkin uudelleen opinnoista ja pääsin jatkamaan niitä Omniaan.”, hän selvittää.

Joustavasti omaan tahtiin

Jenni Arteli kertoo saaneensa Omniasta runsaasti tukea omaan elämäntilanteeseensa sopivaan opiskeluun. Kahden erityislapsen vanhempana ja toisen lapsensa omaishoitajana hän sai suorittaa opintoja joustavasti omaan tahtiinsa.

”Minulla oli työssä, aiemmissa opinnoissa ja myös kotoa saatua osaamista alalta. Sain näyttää taitojani ja tietojani esimerkiksi tenttimällä. Osa osaamisestani luettiin hyväksi tutkintoon.”, hän kertoo.

Arteli kiittelee Omnian opetushenkilöstön tapaa ottaa huomioon yksilölliset tavoitteet ja elämäntilanteet.

”On melko tavallista, että opiskelijat, jotka tarvitsevat tukea oppimiseen, saavat sitä. Omniassa on otettu hienosti huomioon myös se, että jotkut opiskelijat suorittavat opinnot nopeammin kuin muut esimerkiksi elämäntilanteensa vuoksi.”

Suunta jatko-opintoihin

Vaikka Arteli toteaa opiskelun olleen ajoittain yksinäistä, hän tuumii yksilöllisen ja joustavan opiskelun olevan vahvasti tätä päivää.

”On tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus omaan elämäntilanteeseensa ja tavoitteisiinsa sopivaan opintopolkuun.”, hän toteaa.

Artelin tavoitteena on päästä opiskelemaan sairaanhoitajaksi ja erikoistua lasten ja nuorten akuuttiin hoitotyöhön.

”Minulle on selvää, että haluan jatkaa opintoja tällä alalla. Kun istuin lähihoitajaopintojeni aikana poikani sairaalasängyn vieressä ja seurasin hoitohenkilökunnan työtä, tiesin varmasti valinneeni oikean alan.”

Lue lisää sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta.

Teksti: Milka Mantsinen, Viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuva: Teija Hakala, Viestintä- ja markkinointipalvelut

Taitaja-hopea ja kaksoistutkinto kannustavat jatko-opintoihin – Kaisa Alhosaari valmistui vaatetusalan ammattilaiseksi

Espoolainen Kaisa Alhosaari, 18, valmistui tänä keväänä Omniasta ompelijaksi ja ylioppilaaksi.

”Kun aloitin kaksoistutkinto-opiskelijana, kuulin paljon kommentteja siitä, että se on hirveän rankkaa. Välillä päivät venyivät pitkiksi, mutta oma kokemukseni on, että opinnoista selviää.”

Kaisa Alhosaari valmistujaisijuhlissa   toukokuussa

Alhosaari pärjäsi hienosti toukokuussa järjestetyissä Taitaja2018-kisoissa Tampereella. Hän sai hopeaa vaatteenvalmistuksen lajissa, jossa tehtävänä oli valmistaa juhla-asu ja siihen sopiva asuste.

”Oma sijoittuminen yllätti, koska kaikki kilpailijat olivat tosi hyviä.”, hän tuumii.

Alhosaaren mukaan kisat oli järjestetty todella hyvin.

”En osannut jännittääkään, koska tilanne ei erityisesti tuntunut kilpailulta.”, hän sanoo.

”Omnialaisten kesken oli hyvä yhteishenki, ja olin hyvin valmistautunut kisoihin.”

Laajat mahdollisuudet kaksoistutkinnosta

Kaisa Alhosaari kertoo kiinnostuneensa käsillä tekemisestä jo lapsena. Kotona kaikki perheenjäsenet tekivät käsitöitä tai taidetta.

”Ylioppilastodistus antaa laajemmat mahdollisuudet tulevaisuudessa kuin ammatillinen perustutkinto yksinään. Vaatetusala kiinnostaa minua tällä hetkellä eniten.”, Alhosaari tuumailee.

”Minua kiinnostaa erityisesti teatteri työskentely-ympäristönä. Olin työssäoppimisjaksolla Kansallisteatterin puvustossa ja haluaisin päästä syvemmälle siihen tekemiseen.”

Antoisaa työssä oppimista

Kaisa Alhosaari on tyytyväinen erityisesti työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen.

”Oppimisjaksot työpaikoilla olivat tosi mahtavia. Vietimme ensimmäisen vuoden kokonaan koululla, joten opetusta oli riittävästi ennen kuin ryhdyttiin käytännön töihin.”, hän tuumaa.

”Ompelimossa näkee, mitä kaikkea työhön sisältyy ja pääsee oppimaan taitoja käytännössä. On arvokas asia, että opinnoista osa tehdään työpaikoilla.”

Kesän suunnitelmissa Kaisa Alhosaarella on töitä ja matkustelua.

”Tavoitteenani on jatkaa opiskelua vaatetusalan ammattitutkinnossa. Toiveenani on työllistyä tälle alalle.”, hän sanoo.

Lue lisää tekstiili- ja muotialan perustutkinnosta ja vaatetusalan ammattitutkinnosta.

Teksti: Milka Mantsinen, Viestintä- ja markkinointipalvelut

Kuva: Elias Rantanen, Viestintä- ja markkinointipalvelut

Kurkkaa kulissien taakse: Elina Tuisku

Kurkkaa kulissien taakse –sarjassa tutustumme Omnian henkilökuntaan. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään?

Olen Elina Tuisku.

Toimin Omniassa henkilöstöpäällikkönä. Työhöni kuuluu vastata Omnian henkilöstöpalveluiden toiminnasta. Lisäksi olen Omnian työsuojelupäällikkö.

Työskentelen Kirkkokadun toimipisteessä, mutta työtehtävien puitteissa käyn kaikissa Omnian toimipisteissä.

Parasta Omniassa on positiivinen suhtautuminen asioiden kehittämiseen ja tekemisen meininki. Ja tietysti mahtavat ihmiset: nykyiset ammattilaiset ja tulevaisuuden ammattilaiset, jotka työskentelevät tai ovat hankkimassa täällä osaamista.

Suosikkiharrastuksiani ovat tanssiminen ja lukeminen. Kummassakin saa ajatukset loistavasti irti työasioista.

Kenestä haluaisit tietää lisää? Voit ehdottaa sähköpostilla viestinta@omnia.fi.

Elintarvikeopettajien jaosto kokousti Omniassa

Omniassa järjestettiin kesäkuussa elintarvikeopettajien jaoston kesäkokous, jossa oli mukana noin 80 osanottajaa eri puolilta Suomea.

Ohjelmassa oli muun muassa keskustelua reformista ja sen toteutuksesta Omniassa sekä vierailu viinitilalle.

Mikko Koski kertoi osallistujille gelaton valmistuksesta.

Kokoukseen osallistuneet Stadin ammattiopiston opettajat totesivat kokouksen olevan merkittävä verkostoitumistilaisuus ja mahdollisuus tavata kollegoja eri puolilta maata.

”Mielenkiintoista on kuulla alan kehityksestä ja erilaisista uusista kehityssuunnista. Oli myös tärkeää kuulla siitä, kuinka reformia on toteutettu Omniassa sekä keskustella uusista tutkintoperusteista.”, opettajat tuumivat.

Toisen kokouspäivän ohjelmassa oli muun muassa italialaisen gelaton valmistusta Leipurin Oyj:n tiloissa Vantaalla.

Leipurin Oyj:n leipomokonsultti Kimmo Virtanen kertoi alan kehityksestä ja tuotteiden valmistustavoista.

”Erityisesti terveellisyys pitää pintansa tuotteiden valmistuksessa, mutta toisaalta herkullisuus on muodostunut entistä tärkeämmäksi tekijäksi myös erikoisruokavalioihin tarkoitetuissa tuotteissa.”, hän selvitti.

Kesäkokous pidetään vuosittain ja järjestysvuoro vaihtuu oppilaitosten välillä.

Teksti ja kuva: Milka Mantsinen, Viestintä- ja markkinointipalvelut

Kurkkaa kulissien taakse: Jan-Michael Forsberg

Kurkkaa kulissien taakse –sarjassa tutustumme Omnian henkilökuntaan. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään?

Olen Jan-Michael Forsberg, kutsumanimeltäni Micke.

Toimin Omniassa työpajaohjaajana bändipajalla. Paja antaa nuorille mahdollisuuden harrastaa musiikkia ja tutustua alaan. He pääsevät harjoittelemaan perustaitoja jatko-opiskelua varten, ja he voivat ehkä saada siitä myös ammatin. Tarvittaessa soitan nuorten mukana, mutta yleisesti toimin heille enemmän valmentajan roolissa. Hallitsen bändin perussoittimia kuten kitaraa, bassoa ja rumpuja. Basso on pääsoittimeni. 

Työskentelen Kuusiniemen toimipisteessä.

Parasta Omniassa on se, että voi yhdistää työn ja harrastukset.

Suosikkiharrastuksiani ovat vinyylilevyjen keräily ja kuunteleminen. Tämän lisäksi oman bändin kanssa keikkailu ja tietenkin jalkapallo.

Kenestä haluaisit tietää lisää? Voit ehdottaa sähköpostilla viestinta@omnia.fi.

Osaamista ja oivallusta tulevaisuuden tekemiseen

Teiniminnotalkoiden ja Superteam-innovaatioprosessin avulla koulutetaan innovaatiokyvykkäitä nuoria. Valmistuessaan ammattiin opiskelijan tulisi löytää oma polkunsa joko työelämään tai jatko-opintoihin. Joskus tuon polun löytäminen saattaa tuottaa kovastikin tuskaa ja siirtymävaihe valmistumisesta seuraavaan vaiheeseen voi venyä hyvinkin pitkäksi.

Teiniminnotalkoot-projektissa on kehitetty monialainen ja -asteinen toimintamalli, jonka avulla sujuvoitetaan toisen asteen opiskelijoiden siirtymistä työelämään tai korkea-asteen opintoihin. Teiniminno-mallissa toisen asteen ammatillisen koulutuksen opiskelija voi jo opintojensa aikana osallistua ammattikorkeakoulun innovaatioprojektiopintoihin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Hankkeen aikana Superteam-innovaatioprosessissa (Superteam-turnaus) moniasteiset –ja alaiset tiimit oppivat innovaatioiden tuottamisen menetelmiä ja –välineitä. Opiskelijat pääsivät prosessin aikana kehittymään sekä persoonina että tulevaisuuden työntekijöinä. Projektimainen oppiminen, tiimityöskentely ja luova yhteiskehittely mahdollistivat uudenlaisten pedagogisten menetelmien käytön ja loivat areenan, jossa oppiminen tapahtui uuden tiedon yhteistoiminnallisen luomisen keinoin.

Monialaisen ja –asteisen Superteam-turnauksen toimintamalli

Superteam-turnaus on Teiniminno-hankkeessa kehitetty uudenlainen innovaatioprojekti, jossa eriasteisista oppilaitoksista tulevat opiskelijat kehittävät monialaisissa tiimeissä innovaatioita yrityksille. Turnauksessa miteltiin tiimin jäsenten innovaatiokyvykkyyden kehittymisestä sekä parhaasta ratkaisusta yritykselle. Turnauspilotit järjestettiin 7 viikon toteutuksina keväällä ja syksyllä 2017. Turnauksiin osallistui yhteensä 26 monialaista ja –asteista tiimiä, jotka koostuivat Metropolia ammattikorkeakoulun ja Omnian opiskelijoista.

Superteam-turnaus syksyllä 2017

Turnaus oli muodoltaan työelämän kanssa tehtävä innovaatioprojekti, jossa avoimeen ongelmaan tai haasteeseen tiimien oli kehitettävä uusi tuote, palvelu tai toimintamalli ja suunniteltava sen myynti ja käyttöön vieminen. Turnauksen päätavoite oli oppiminen, luova yhdessä tekeminen ja tiimiytyminen. Omnian ja Metropolian opettajat toimivat innovaatiolehtoreina ja heidän tehtävänsä oli käytännön toiminnan fasilitointi ja -kiihdyttäminen. Opettajat fasilitoivat mm. tulevaisuusverstasta, konseptin konkreettista dokumentointia ja nikkarointia, prototyypin rakentamista, erilaisten testaus-ja tutkimusmenetelmien valintoja ja organisointia sekä markkinoinnin suunnittelun suuntaamista. Opettajat auttoivat tuotteen, palvelun tai toimintamallin tuotteistamisessa konkretian tasolle sekä yrittäjyyden punnitsemisessa.

Innovaatiotoiminnan juurruttaminen osaksi yrittäjyysopintoja

Yrittäjyyden edistäminen osana ammatillisia opintoja on Omniassa nostettu strategiseksi kehittämistavoitteeksi. Omnian yrittäjyyden oppimaisema on yrittäjyysopintojen uusi oppimisympäristö, jossa hyödynnetään sekä fyysistä, monipuolista tilaa, virtuaalista oppimisympäristöä että ohjauksen uudenlaisia menetelmiä. Teiniminnohankkeessa kehitetty Innovaatio-projekti Avoin AMK-malli tarjoaa Omnian yrittäjyyden oppimaisemaan palvelun tuotteistamisen 15 osaamispisteen opinnot. Avoimen AMK-n kautta suoritettuna opiskelija saa 10 opintopistettä ammattikorkeakouluopintoja, jotka voidaan hyväksi lukea myöhemmin ammattikorkeakoulussa. Omniassa 15 osp:n innovaatio-projektiopintoja on tulossa myös paikallisesti tarjottavana tutkinnonosana lukuvuoden 2018-19 aikana. Yrittäjyyden oppimaisema tekee vahvasti yhteistyötä mm. LUOVIVAn ja OmniaShopin, Espoon seudun naisyrittäjien sekä muiden yrittäjien ja elinkeinoelämän kanssa. Parhaillaan suunnitellaan Yrittäjyyden oppimaiseman toimintamallia ja – avajaisia 5.9. yrittäjän päivän viikolle. Yrittäjyyden oppimaisemassa aloittaa 1.8 alkaen kolme yrittäjyyslehtoria ja yrittäjyyden koulutuspäällikkö. Yrittäjyyden oppimaiseman kotipesänä elokuusta alkaen on Kirkkokatu 16A:ssa sijaitseva Hulabaloo-tila.

Teiniminnotalkoiden tulosten esittelytilaisuudessa Sampolassa 3. toukokuuta ohjausryhmän jäsenten ja projektissa mukana olevien puheenvuoroissa tulivat esiin heidän näkemyksensä projektin kirkkaimmista ”helmistä”:

• Moniasteisuus ja -alaisuus
• Oppimiskokemus potenssiin 10
• Yksilöiden vahvuuksien tunnistaminen
• Projektioppiminen
• Aidot työelämän haasteet harjoittelun ja työssäoppimisen sijaan
• Kokemus vertaisuudesta
• Aidot kohtaamiset
• Nähtiin isosti, tehtiin laajasti, mentiin ja muutettiin rakenteita
• Osaamisen näkyväksi tekeminen, myös sen miten osaamisen kapeikkoja tunnistetaan, ei pelkästään opiskelijoiden vaan myös henkilökunnan
• Autenttisuus: oikeat tilanteet, päästiin ratkomaan oikeita ongelmia, uusia yrityksiä, uusia malleja, uusia verkostoja.
• Antoi AMK:laisille ”johtamiskokemuksen”
• Innovaatiokyvykkyyden ja innovaatioprosessin ymmärtämisen lisääntyminen

Omnian rehtori Maija Aaltonen toi esille seuraavaa: Teiniminnotalkoot-hanke on tuonut esille erilaisia ideoita ja projekti on osunut sopivasti ammatillisen koulutuksen uudistuksen ajankohtaan. Vanha opintojen runko on vaikeuttanut projektinomaista opiskelua ja on havaittu, että lyhyt osallistumisen aika tämän kaltaiselle toiminnalle ei riitä, vaan tarvittaisiin aivan uusi Amis, jossa olisi olemassa yksilölliset valintamahdollisuudet lähteä mukaan tällaiseen toimintaan. Suurempien ryhmien irrottaminen kerralla nykyisistä opetusryhmistä on ollut haasteellista. Teiniminno -työtapa ja -idea soveltuvat kuitenkin erinomaisesti myös Amis -toimintaan. Hankkeessa on onnistuttu Amiksen ja Amkin välisessä yhteistyössä sekä polun teossa ammattikoulusta ammattikorkeaan. Maija Aaltola kiitti projektin tuotoksista.

Tilaisuudessa julkistettiin teos ”Minnotalkoot; toimintatutkimus monialaisesta ja moniasteisesta innovaatiopedagogiikasta”.
Kirjan kirjoittamisessa ovat olleet mukana tutkimuspäällikkö Tarja Lang, taideopettaja Marja Typpi, liiketalouden ja yrittäjyyden opettaja Jonna Haltia, projektipäällikkö Marja-Riitta Lygdman ja pedagoginen asiantuntija Tuula Kurkisuo.

Hankkeessa on tuotettu video, jolla Teiniminno-malli on selitetty tiivistetysti.

Teksti: Tuula Kurkisuo, Omnian yrittäjyyden oppimaiseman koordinaattori

Lisätietoja: Yrittäjyyden oppimaisema, Tuula Kurkisuo
Teiniminno-hanke: Marja-Riitta Lygdman

Neljä kestävän kehityksen pop-up -ravintolaa palveli Espoossa toukokuun ravintolapäivänä

Healthy future -projektin viimeinen opintotapahtuma alkoi Espoossa erityisen aurinkoisessa säässä torstaina 17. toukokuuta. Itse opintotapahtuma oli viisipäiväinen. Tapahtuman aikana kuultiin Otto Palonevan villiruokaesitys sekä osallistuttiin Fazerin kulinaaritiimin jäsenen, Omnian entisen opiskelijan Antti Tynkkysen demonstraatioesitykseen kirjolohen käsittelystä.  Itse viikonlopun kruunauksena oli neljän Pop-up -ravintolan avaaminen kauppakeskus Entresseen.  Tämän tapahtuman sponsorina toimivat Jalotofu Oy sekä Satokausikalenteri.

Kansainväliseen opintotapahtumaan osallistuivat Kroatian  Zadarista ammatillinen oppilaitos HTUŠ ja Zagrebista ammatillinen erityisoppilaitos Centar ”Slava Raškaj”sekä Suomesta Ekami (Kotkan-Haminanseudun koulukuntayhtymä) ja Omnia. Itse tapahtumassa oli mukana myös Pepperi robotti.

Neljä kansainvälistä vegetaarista ravintolaa yllättää 

Kansainvälisen Healthy Future projektin loppukruunauksena oli Pop-up -ravintoloiden perustaminen päiväksi Espooseen kauppakeskus Entresseen. Ravintolapäivänä kansainväliset kokki- ja leipuriopiskelijat toteuttivat itse ideoimansa ruoka-annokset, joissa vain mielikuvitus on ollut opiskelijoiden rajana!

Pop-up -ravintolat kilpailivat paremmuudestaan niin maulla, myyntihinnalla kuin mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Opiskelijat olivat suunnitelleet määritellyn ruokakorin perusteella kaksi satokauden mukaista vegaanista ruoka-annosta.  Ruokakorista löytyi myös yhteistyökumppanin Jalotofun tuotteita. Tämä näkyykin kaikkien tiimien suunnitelmissa joko suolaisessa tai makeassa ruoka-annoksessa. Kansainväliset tiimit olivat nelihenkisiä ja niissä oli jäseninä toisen tai kolmannen vuoden opiskelijoita. Kestävän kehityksen kansainvälisen kilpailun voitti Team Omnia.

Ekologisen kalan käyttö henkilöstö- ja tilausravintolassa 

Omniasta vuonna 2016 valmistunut Antti Tynkkynen tuli kertomaan osallistujille Fazer food service -yrityksestä ja heidän tavastaan käyttää kalaa ekologisesti henkilöstö- ja tilausravintoloissa. Tynkkynen korostaa, että ”Fazer food service  käyttää toiminnassaan  vain sertifioitua kalaa”. Hän jatkaa, että Fazer food service ottaa huomioon ruokalistan suunnittelussa ympäristöystävälliset WWF:n kalasuositukset.”

Antti Tynkkynen osallistuu Fazer culinary teamin toimintaan. Tästä syystä hän pääsee myös osallistumaan yrityksen tuotekehittelyyn.

Esityksen jälkeen Antti demonstroi kirjolohen käsittelyn opiskelijoille ja opasti opiskelijoita kalan käsittelystä. Opiskelijat olivat innostuneita ja tyytyväisiä kalaesityksestä.

Esityksen jälkeen opiskelijat tarkastivat omien ruokakoriensa sisällöt ja alkoivat tehdä esivalmistussuunnitelmia tulevalle Pop-up -tapahtumalle.

Villiruoka kiehtoi Lakelankadun kansainvälisiä opiskelijoita

Villiruoka ja satokausikalenteri olivat Otto Palonevan puheenvuoron aiheita. Palonevan esitellessä villiruokaa se aiheutti kansainvälisille opiskelijoille suurta hämmennystä. Kansainväliset opiskelijat ja opettajat saivat maistaa niin muurahaisia kuin männyn käpyjä, kuusenkerkkää, vuohenjuurta tai maitohorsmaa savustetun suolan kera.  Kaikki eivät kuitenkaan uskaltautuneet maistamaan tarjolla olleita tuotteita.

Palonevan esityksen jälkeen opiskelijat aloittivat seuraavan päivä Pop-up -ravintolatapahtuman esivalmistelut. Opiskelijat toimivat itsenäisesti ilman ohjaavia opettajia.

Teksti: Oona Haapakorpi

Kuvat: Amira Saad

Tutustumismatkalla Fuengirolassa, Espanjassa; aiheena yrittäjät ja yrittäjyys

Mini-maailma, Onnela, Kontula, Mini-Suomi, Seinäjoki, Laihia, … rakkaalla lapsella on monta nimeä. Costa del Solilla saattaa välillä lähes hämärtyä että olet ulkomailla. Fuengirolan alueella asuu ja oleskelee noin 30 000 suomalaista enemmäntaia vähemmän vakituisesti. Lukumäärä vaihtelee 10 000 ja 30 000 välillä laskentatavasta riippuen. Yhteisö on toiseksi suurin suomalaisyhteisö ulkomailla. Vain Ruotsissa on suurempi. Costa del Sol on kovassa nosteessa ja suomalaisten keski-ikä siellä on laskussa. Tarjontaa työpaikoista on aiempaa enemmän, ja aluetta pidetään nykypäivänä turvallisena.

Tapasin ja haastattelin matkani aikana kuusi eri alojen yrittäjää. Kaikilla oli vankka yrittäjätausta jo Suomesta ja nyt siis Espanjassa. Osalla oli myös työkokemusta Espanjassa toisen palveluksessa. Keskusteluissa tuli ilmi monta hyvää esimerkkiä ja  ”älä tee näin” -neuvoa.

Jos perustaa yrityksen Espanjassa, täytyy ehdottomasti ottaa ulkopuolinen asioiden hoitaja. Monet niin sanotut asiointitoimistot hoitavat kaiken byrokratian, joka yrityksen perustamiseen liittyy. Asiointitoimistot, gestoriat, hoitavat myös muun muassa asuntokauppoja, kirjanpitoa, autojen rekisteröintiä ja oleskelulupia. Suomalaisia palvelevat suomalaiset asiointitoimistot joiden palkkalistoilla on myös espanjalaisia työntekijöitä.  Asioiden hoitajan on hyvä olla henkilö joka osaa espanjan kielen ja tuntee ja tietää byrokratian sekä maan tavat. Pelkkää tulkkia ei suositella.

Yksi tärkeimmistä asioista aloittelevalle yrittäjälle on liiketilan avauslupa, Licencia de apertura. Viranomainen tai tarkastaja vierailee ja tutustuu liiketilaan ja arvioi soveltuuko se kyseessä olevaan liiketoimintaan ja onko se kaupungin säännösten mukainen. Hän laatii mahdolliset korjaukset jotka on tehtävä ennen liiketoiminnan aloittamista. Espanja on myös leimojen luvattu maa. Kaikista papereista täytyy varalta olla muutamat kopiot ja mielellään mapissa. Viranomainen saattaa vaatia asiapaperia leimausta varten. Alueellisia eroja kuulemma on.

Ehdottomasti yleisin yritysmuoto on autonomo, joka muistuttaa suomalaista toiminimeä. Sen perustaminen on suhteellisen yksinkertaista. Autonomon sosiaaliturvamaksuista saa nykyisin alennuksia 24 kuukauden ajan. Näin Espanjan valtio haluaa tukea yrittäjyyttä kannustaa etenkin nuoria työelämään. Työttömyys onkin laskusuunnassa Espanjassa.

Suomalaisen oy:n ja ky:n välimuotoa vastaa Espanjassa SL, Sociedad Limitada. SL:n voi perustaa myös yksin. Yritysmuodon valinta riippuu liikevaihdosta.

Espanjassa jokaisella työntekijällä täytyy olla voimassa oleva työsopimus. Työsopimuksessa on määriteltävä päivä ja kellonaika milloin henkilö on töissä. Jos paperiasiat eivät ole kunnossa ja tarkastaja sattuu paikalle, yrittäjälle rapsahtaa sakkoja. Eli vaikka ravintolatyöntekijä hälytettäisiin paikalle tuuraamaan kahdeksi tunniksi, on oltava voimassa oleva työsopimus. Yrityksen omistajilla ei tarvitse olla työsopimuksia.

Varsinaisia koulutuksia yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville ei Espanjassa tiettäväsi ole. Aurinkorannikon Yrittäjät ry järjestää kuitenkin tapahtumia ja luentoja yrittäjille ajankohtaisista aiheista. Lisäksi nämä tilaisuudet ovat mahtava tilaisuus verkostoitua muiden yrittäjien kanssa.

Kaikki tapaamani yrittäjät ovat ammattiylpeitä, kovia tekemään töitä sekä tyytyväisiä elinympäristöönsä ja työhönsä. Kaikkien mielestä yrittäminen Espanjassa on hyvin samanlaista kuin Suomessa, mutta kuitenkin niin kovin erilaista. Elinympäristö on jo erilainen sekä byrokratia. Ohjeena on että muista että ”Et ole Suomessa”, täytyy siis sietää erilaisuudet ja kummallisuudet. Työilmapiiri on rento ja yrittäjät ja työntekijät ovat kuin yhtä perhettä. Ja jos jossain asiassa oma osaaminen tai taito loppuu, lähipiiristä löytyy aina henkilö joka pystyy auttamaan. Yleensä myös työpaikat löytyvät suhteiden kautta.

Ohjeita ja neuvoja yrityksen perustamiseen Espanjaan:

  • Oleskele Espanjassa ja ota selvää asioista mahdollisimman paljon jo ennakkoon.
  • Opettele kieli.
  • Tule rohkein mielin, mutta älä ruusunpunaisin unelmin.
  • Verkostoidu välittömästi.
  • Älä usko ensimmäistä – väärää tietoa liikkuu paljon.
  • Jätä itsellesi takaportti, älä vielä myy omaisuuttasi!
  • Jos yrityksesi palvelee suomalaisia Espanjassa, muista että paikan päällä n. 30 000 suomalaista ei 5 miljoonaa.
  •  Yleensä tili tehdään 9kk:n aikana, kesäaikana turistit valtaavat alueen.
  • Ole pitkäjänteinen, älä lannistu ensimmäisestä haasteesta

Teksti ja kuva: Minnie Rasila, koordinaattori, Työelämä- ja yrityspalvelut