Jääkiekkoilijoiden kevätkokoontuminen Leppävaarassa

Jääkiekkoilijat kokoontumassa Leppävaaran toimipisteessä.

Omniassa opiskelevia jääkiekkoilijoita kokoontui torstaina 3.5.2018 Leppävaaran toimipisteessä kauden 2017-2018 päättymisen kunniaksi. Osallistujia oli kymmenkunta, ja he saivat tietopaketin lajin ja opiskelun yhdistämiseen liittyvistä asioista.

Tietopaketissa kouluttaja Petra Sillanpää kertoi mm. ulkomaille vaihtoon lähtemisen olevan mahdollista, ja siellä voikin pelata vaikkapa paikallisessa joukkueessa ja täten kerätä osaamispisteitä. Opiskelijoille ja heidän vanhemmilleen on luvassa myös asiantuntijaluentoja, joissa käsitellään urheiluoppilaitostoimintaa. Petra myös halusi muistuttaa opiskelijoita, että urheilun voi yhdistää yrittäjyyteen, jolloin siitä voi tehdä itselleen uran sitäkin kautta.

Opiskelijoita oli paikalla monelta eri alalta, kuten liiketaloudesta, turva-alalta ja sähköalalta. Urheilun yhdistäminen opintoihin ei ole tuntunut opiskelijoista haastavalta, vaikka treenejä olisikin paljon. Esim. aamutreeneissä käyminen ei ole jäänyt koulun takia väliin. Opettajat ymmärtävät poissaolot koska tietävät opiskelijoiden käyvän harjoituksissa. Iltatreenejä varten on saattanut joutua lähtemään koululta myös aiemmin. Opintopisteitä pelaamisesta kertyy enemmän, jos pelaa esim. SM-liigassa.

Yleinen motivaattori jääkiekon pelaamiseen opiskelijoiden kohdalla on se, että suurin osa heistä on harrastanut sitä hyvin nuoresta iästä saakka. Pienen kyselyn avulla selvisi, että monella on haaveissa pelaaminen ulkomailla, erityisesti NHL:ssä. Myös maajoukkueessa pelaaminen kiinnostaa. Yhteistä joukkuetta Omnian jääkiekkoilijoilla ei ole, joten he pelaavat kaikki omissa joukkueissaan. Usealle oli myös kertynyt palkintoja uran aikana. Pelaajia oli paikalla mm. Blues B akatemiasta, Espoon kiekkoseurasta, GrIFK:sta ja HIFK B:stä.

Idea Omniaan hakemisesta on syntynyt monella kiinnostuksesta urheilijan kaksoisuraakohtaan. Opinnot ovat olleet joustavia ja antaneet tilaa lajille. Työssäoppimisiaan opiskelijat ovat suorittaneet mm. urheiluvälineliikkeissä, jolloin he ovat päässeet työskentelemään urheiluaiheisessa työympäristössä.

Haastattelussa jääkiekkoilija Joonas Sillanpää

Joonas opiskelee Omniassa merkonomiksi.

Ensimmäisen vuoden Omnian opiskelija Joonas Sillanpää voitti lähiaikoina SM-kultaa HIFK B-nuorten joukkueen riveissä. ”Juhlat järjestettiin voiton kunniaksi.” Joonas kertoo tyytyväisenä.

Voitto saavutettiin Tampereella, jossa joukkue kaatoi Tapparan jännittävässä finaaliottelussa lukemin 4-3. Joonas on voittanut jo aiemmin Suomen mestaruuden HIFK C -joukkueessa. Joonas pelaa joukkueessaan puolustajana.

Joonas on harrastanut jääkiekkoa nelivuotiaasta saakka. Tällä hetkellä hän pelaa nuorten SM-liigassa, jossa ikähaarukka on 16-20 vuotta.

Treenejä lajiin liittyen hänellä on kuutena päivänä viikossa. Aamutreenejä on kolmesti viikossa, iltatreenejä taas viidesti. Treenejen lisäksi on tietysti erikseen vielä pelit. Treenien pituus on yleensä noin kaksi tuntia, mutta kaudella harjoitusten pituus voi olla jopa 3,5h.

Hän aloitti opintonsa Omniassa viime syksynä, ja opiskelee merkonomiksi. Koulupäivä alkaa aamutreenipäivinä yleensä n. klo 11-12 aikoihin. Häntä kiinnostaa liiketalous, joka auttoi opiskeluvalinnan tekemisessä. Hän suosittelee urheilijan kaksoisuraa tavoitteellisille urheilijoille, jotka haluavat yhdistää uhreilun ja opiskelun.

”Tulevaisuuden haaveissani on pelata NHL:ssä tulevaisuudessa.” Joonas kertoo. Hänen suosikkijoukkueensa on Washington Capitals. Tulevat kokoonpanot eivät vielä ole täysin selvät, mutta kesän suunnitelmat ovat jo valmiit. ”Pääsen pelaamaan varamiehenä alle 20-vuotiaiden HIFK A -joukkueen kesäleirillä.” hän kertoo. Tällöin hänelle tarjoutuu mahdollisuus harjoitella pelaamista myös tässä kokoonpanossa. Alkamassa on myös ensimmäinen kausi HIFK A:ssa.

Paljon tsemppiä opiskelijoille lajin ja opintojen parissa!

Teksti & kuvat: Laura Pennanen (Harjoittelija, Viestintä- ja markkinointipalvelut)

 

Kurkkaa kulissien taakse: Bruno Stalder

Kurkkaa kulissien taakse –sarjassa tutustumme Omnian henkilökuntaan. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään?

Olen Bruno Stalder.

Toimin Omniassa opettajana. Opetan ravintola-alan opiskelijoita ja toimin tutkintovastaavana kokki- ja mara-alan esimiesopiskelijoille. Opetan mm. á la carte -ruokien valmistusta ja teoriaa.  Teen myös muita tehtäviä, kuten lukujärjestysten suunnittelua.

Työskentelen Lakelankadun toimipisteessä.

Parasta Omniassa on monialaisuus. Omniassa opetetaan monia erilaisia aloja, jolloin niihin pääsee tutustumaan samalla. Työssä pääsee myös mukaan kehittämään, ehdottamaan ja toteuttamaan parhaaksi näkemillään tavoilla. Persoonaalisuus pääsee kehiin.

Suosikkiharrastuksiani ovat purjehdus, laskettelu, murtomaahiihto ja polkupyöräily. Kaikki, jossa ei käytetä moottoria.

Kenestä haluaisit tietää lisää? Voit ehdottaa sähköpostilla viestinta@omnia.fi.

 

Omat vahvuudet ja ahkera valmistautuminen kannustavat Roosa Pulkkista Taitaja2018-kilpailussa

Omniassa toista vuotta kauneudenhoitoalaa opiskelevaa Roosa Pulkkinen, 18, kilpailee Taitaja-kisoissa ensimmäistä kertaa.

Taitaja2018 -kilpailut käynnistyivät maanantaina 14. toukokuuta Tampereella. Pulkkinen on yksi Omnian viidestä kilpailjasta.

”Tosi hyvällä fiiliksellä olen menossa, olen kuullut paljon kehuja mukana olleilta”, hän sanoo.

Pulkkinen on valmistautunut kilpailutilanteeseen ahkerasti valmentajansa Mervi Rappin kanssa.

Roosa Pulkkinen kilpailee ensimmäistä kertaa Taitaja-kisoissa.

”Vahvuuteni on asiakkaan henkilökohtainen huomioiminen hoitoratkaisuissa.”, hän sanoo.

Pulkkiselle kilpailutilanne on uusi, ja hän uskoo saavansa siitä paljon arvokasta kokemusta sekä laajan kuvan kauneudenhoitoalasta.

Tehtävä kerrallaan eteenpäin

Kisoihin meno jännittää, mutta hyvä valmistautuminen ja tsemppaus kannustavat ja antavat varmuutta.

”Kisoissa on monta tehtävää tehtävänä. Tietenkään kaikkea ei pysty suunnittelemaan etukäteen, mutta tietty toimintamalli on jo mielessä. Pidän erityisesti kasvohoitojen tekemisestä, ja odotankin pääseväni tekemään erikoiskasvohoitoa.”

Pulkkinen kertoo muistuttavansa itseään siitä, että kisoissa edetään päivä ja kilpailutehtävä kerrallaan.

”Alun perin lähdin kilpailuun opettajani pyynnöstä. Työharjoittelussa olen miettinyt, millaisia tilanteita kilpailussa voi tulla vastaan. Työpaikalla tilanteet ovat erilaisia kuin opiskellessa.”

Roosa Pulkkinen lähtee kisaan tavoitteet korkealla.

”Haluan pärjätä mahdollisimman hyvin. Voitto on mielessä.”, hän tuumaa.

Nopeasti kiinni työhön

Valmistuttuaan Roosa Pulkkinen toivoo pääsevänsä mahdollisimman nopeasti työelämään.

”Toivon pääseväni työntekijäksi työpaikkaan, jossa on hyvä ilmapiiri ja ihanat asiakkaat.”, hän sanoo.

Pulkkinen valitsi kauneudenhoitoalan, koska se on laaja ja siihen pystyy yhdistämään niin myyntiä kuin hoitamistakin.

”Alassa on hienoa, että työn tuloksen pystyy näkemään omin silmin ja olemaan hyödyksi.”

Hänen mukaansa opinnot ovat olleet sitä, mitä hän on odottanutkin.

”Tosi hyvin on onnistunut kaikki ja opinnot ovat vastanneet odotuksiani.”

Teksti ja kuva: Milka Mantsinen

 

Luulitko, ettet osaa laulaa -kurssilla etsittiin omaa ääntä

Espoon työväenopistossa järjestettiin syksyllä 2017 kurssi, jonka tavoitteena oli kannustaa nuoria laulamaan. Luuletko, ettet osaa laulaa -kurssille saivat osallistua kaikki, joilla oli intoa ja kiinnostusta laulamiseen.

Erityisesti kurssin tavoitteena oli tavoittaa 16-29-vuotiaat nuoret, joille laulaminen oli jostain syystä vaikeaa. Kurssilla kannustettiin löytämään oma ääni rohkeasti ja opastettiin äänenkäytössä.

Idea nuorten toiveesta

Kurssi toteutettiin Nuorten ideat – Nuorten kurssit -hankkeessa nuorten toiveesta. Lähtökohtana oli, että kaikki osaavat ja voivat laulaa.

Kurssille osallistunut helsinkiläinen Hannu Lahtinen, 29, totesi, että kurssin sisältö oli innostavaa ja kurssilla oli hauskaa. Erilaiset harjoitukset ja yhdessä tekeminen toisten kanssa olivat hänen mielestään laulamiskurssin parasta antia.

”Teimme muun muassa verryttelyjä ja rentoutumisharjoituksia, jotka auttoivat äänen avaamisessa ja itse laulamisessa.”, Lahtinen kertoo.

Kannustava ilmapiiri ja mukava tunnelma

Hannu Lahtinen hakeutui kurssille, koska laulaminen oli aikoinaan tuntunut hankalalta.

”Kurssilla tutustuin uusiin ihmisiin ja pääsin harjoittelemaan laulamista kannustavassa ja rennossa ilmapiirissä.”, Lahtinen kuvailee.

Lahtinen kertoo pelänneensä laulamista erityisesti nuorempana ja halunneensa kokeilla uutta tapaa rohkaistua käyttämään ääntään.

”Voi olla, että innostun lauluharrastuksesta vielä niin, että liityn kuoroonkin.”, hän tuumaa.

”Ainakin sain lisää rohkeutta ja mukavan kokemuksen oppimisesta.”

Teksti: Milka Mantsinen

Kuva: Elias Rantanen

 

Kurkkaa kulissien taakse: Tuija Siitonen

Kurkkaa kulissien taakse –sarjassa tutustumme Omnian henkilökuntaan. Millaisia ihmisiä Omniassa työskenteleekään?

Olen Tuija Siitonen.

Toimin Omniassa kirjastovastaavana. Kirjastovastaavan työtehtäviin kuuluu mm. toiminnan suunnittelu, aineistonhankinta, kirjaston verkkosivujen hoitaminen sekä asiakaspalvelu.

Työskentelen Kirkkokadun toimipisteessä.

Parasta Omniassa on opiskelijat. Koulu on myös mukava työskentely-ympäristö.

Suosikkiharrastuksiani ovat lukeminen, matkusteleminen ja unelmointi. Yhdistelen näitä mahdollisuuksien mukaan.

Kenestä haluaisit tietää lisää? Voit ehdottaa sähköpostilla viestinta@omnia.fi.

 

Kansainvälisyyttä Omniassa – Viestintätiimissä työharjoittelija Mallorcalta

Rafel Miguel Gómara Homar, 17, on graafisen suunnittelun opiskelija Mallorcalta. Hän työskentelee harjoittelijana Omniassa 11.4.-9.5.2018. Mahdollisuus kansainväliseen Erasmus-vaihtojaksoon tuntui mahdollisuudelta, jota hän ei halunnut jättää väliin. ”Valitsin Suomen, koska olin käynyt Suomessa jo aiemmin, ja halusin oppia lisää uutta Suomesta.” Rafel kertoo valinnastaan.

”Rehellisesti sanottuna en uskonut että puhuisin kovin hyvää englantia, mutta olen täällä ollessani huomannut että puhunkin tosi hyvin englantia.” kertoo Rafel. Paikallisten kielitaito on ollut positiivinen yllätys, eikä kielimuuri ole juuri tullut vastaan.

Asioita, joihin Rafel on kiinnittänyt huomiota vaihdossaan ovat mm. julkisten kulkuvälineiden toimivuus, lämpötilaerot Espanjaan nähden sekä erilainen ruokakulttuuri. Myös arkkitehtuuri ja myöhäiset auringonlaskut ovat olleet erikoisia. Rafel on kerennyt vaihtonsa aikana retkeilemään mm. Tallinnassa, Pohjois-Ruotsissa ja Rovaniemellä toisten vaihto-opiskelijoiden kanssa.

Rafel on päässyt työskentelemään erilaisten tehtävien parissa harjoittelunsa aikana. Hän suunnitteli ja toteutti juhlavan Snapchat-filtterin Omnialle, joka oli käytössä valmistujaisten aikana 19.4.2018. Filtterin markkinoimista varten Rafel suunnitteli myös posterit ja pienet mainosleafletit. Lisäksi hän kuvasi markkinointivideoita aikuislukio-opiskeluun liittyen ja editoi ne. Hän tuotti myös materiaalia Omnian sosiaaliseen mediaan.

Yksi tärkeimmistä opituista asioista on erilaisten logojen käyttö, ja niihin liittyvät tarkat ohjeistukset. Hän sai myös opetella Omnian graafisen ohjeistuksen, jota hän hyödynsi markkinointimateriaalien tekemisessä. Hän oppi vaihdossaan myös hieman suomea.

Rafel viestinnän tiimin kanssa vapputunnelmissa.

Suuressa organisaatiossa työskenteleminen ja lämmin vastaanotto ovat ilahduttaneet Rafelia. Hän on ollut todella tyytyväinen kokemukseensa. ”En voisi olla onnellisempi, ja tuntuu että minulla on käynyt todella hyvä tuuri. Olen pitänyt työskentelystä, ja toivoisin voivani jäädä tänne pidemmäksi aikaa.”

Teksti: Laura Pennanen, harjoittelija (Viestintä- ja markkinointipalvelut)
Kuvat: Laura Pennanen & Teija Hakala

 

X-Factor kannustaa Hanna-Maaria Tuomelaa eteenpäin – työt Espoon työväenopistossa innostavat laulajaa

Hanna-Maaria Tuomela X-Factor -kilpailun finaalissa.

Espoon työväenopistossa tuntiopettajana työskentelevä Hanna-Maaria Tuomela osallistui X-Factor -kilpailun finaaliin viime sunnuntaina.

Tuomela oli toinen finaalin kilpailijoista. Vaikka voitto jäi tällä kertaa saamatta, Hanna-Maaria Tuomela iloitsee osallistumisestaan ja siitä, että pääsi kilpailussa loppumetreille omilla kappaleillaan.

”Erittäin suuren kiitoksen ansaitsevat tukijoukkoni. Myös Omnian opiskelijoiden kannustus ja tuki on ollut aivan mahtavaa!”, hän sanoo.

Tuomela on opettanut Espoon työväenopistossa vuodesta 2014 saakka. Biisintekokurssin opettajana aloittanut Tuomela opettaa nykyisin myös pop- ja jazzlaulua yksilö- ja ryhmätunneilla. Ensi syksynä hän opettaa tauon jälkeen taas myös biisintekoa.

Musiikkia pienestä pitäen

Musiikki on ollut Hanna-Maaria Tuomelan elämässä läsnä lapsuudesta saakka. Muusikkoperheen lapsena kasvanut Tuomela kertoo, että laulaminen ja klassinen pianonsoitto valikoituivat luonnollisesti osaksi elämää hänen ollessaan hyvin nuori. Musiikkipedagogiikan opintoja hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa ja Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

”Olen halunnut kehittää omaa osaamistani jatkuvasti ja siksi jatkanut opiskelua koko aikuisikäni.”, hän sanoo.

Levytyssopimus tavoitteena

Hanna-Maaria Tuomelan tavoitteena on levytyssopimuksen saaminen ja musiikin tekeminen nykyistä isommassa mittakaavassa. Tuomela osallistui X-Factor -kilpailuun omilla kappaleillaan.

”Minulla on levyn materiaali valmiina, nyt vain toivon saavani sopimuksen.”, hän tuumaa.

”Olo X-Factorin jälkeen on kiitollinen ja toiveikas.”

Tuomela kertoo nauttivansa työstään Espoon työväenopiston tuntiopettajana.

”Opiskelijat ovat vastuullisia ja he todella haluavat oppia ja ovat innostuneita siitä, mitä tekevät. Minulla on mahdollisuus tehdä sellaista työtä, mistä todella pidän.”

Arvokas kokemus

Hanna-Maaria Tuomela kertoo, että kilpailussa oli arvostava ja kannustava ilmapiiri.

”Minua kohdeltiin todella arvostavasti. Kokonaisuutena kilpailu oli hieno kokemus! Olen kiitollinen, että pääsin kisassa finaaliin saakka – tästä on hyvä jatkaa!”

Teksti: Milka Mantsinen

Kuva: Janita Autio

 

YrittäjyysTreffit Kookoskuppilassa – Keskustelussa Omnian yrittäjyyden oppimaisema

YrittäjyysTreffit Kookoskuppilassa.

Torstaina 26.4. Omnian Kirkkokadun Kookoskuppilassa järjestettiin YrittäjyysTreffit. Treffeillä LUOVIVAn yrittäjät ja Omnian yrittäjyyden oppimaiseman valmentajaopettajat pääsivät ideoimaan yhdessä mitä yrittäjyyden oppimaisema voi käytännössä tarjota yrittäjä-opiskelijayhteistyölle. Osallistujia oli paikalla 16.

Luoviva-yrittäjät ovat Omnian tiloissa liiketoimintaa harjoittavia yksityisyrittäjiä. Yritysyhteisössä toimii monen eri alan osaajia, esim. autokoulu-, puutarha- ja ompelupalveluita.

YrittäjyysTreffit alkoivat Omnian yrittäjyyden oppimaiseman yleisesittelyllä. Osallistujat esittelivät itsensä, verkostoituivat ja nauttivat tervetulo-kuohuvan kanssa Tapas-herkkuja. Tilaisuudessa Oppimaiseman kehittelyä työstettiin neljän hengen ryhmissä. Ryhmät muodostuivat sekä Omnian yrittäjyysopettajista että yrittäjistä.

Tilaisuudessa hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijat tarjosivat ilmaiseksi erilaisia hyvinvointi- ja kauneuspalveluja, kuten hierontoja, kynsihoitoja, pikakampauksia ja -meikkauksia.

Tilaisuudessa ideoitiin ryhmissä yrittäjyyden oppimaiseman toimintaa, sen tarjoamia mahdollisuuksia sekä tulevaisuutta. Pohdittavana oli myös se mitä oppimaiseman avajaisissa 5.9 Yrittäjänpäivän viikolla tapahtuu, jotta oppimaisema tulee tunnetuksi sekä Omnian sisällä että ulkona.

Loistavia ideoita syntyikin ryhmien pohdiskelun tuloksina. Yhteistuumin ryhmät loivat virtuaaliselle Padlet-seinässä ns. post it-lappuja, joihin he keräsivät ideoitaan.

Muutamia esiin nousseita kohtia: mm. markkinointiapua pienyrittäjien tueksi, yhteisiä työelämäprojekteja yrittäjien ja opiskelijoiden välille sekä yhteistyötä ja verkostoitumista Espoon muihin yrittäjiin toivottiin. Yrittäjyyden viikon näkyvyyttä varten ideoitiin mm. paneelikeskustelu Omnian ja yrittäjien välille, pop-up yrittäjyystori jossa toimijoita tuodaan esille sekä tietoiskuja yrityksien arkiasioihin liittyen.

Tapahtuman lopuksi osallistujien kesken arvottiin myös Silja Linen risteilylahjakortti, jonka voitti Heidi Nyytäjä Espoon pihantekijät Oy:stä.

Omniassa yrittäjyysosaaminen on tärkeä osa opintoja ja osaamista. Kaikki Omnian ammatilliset opiskelijat saavuttavat yrittäjyyttä koskevaa osaamista vähintään yhden osaamispisteen verran. Yrittäjyysopinnoilla pyritään saamaan nostetta työelämään ja valmiuksia yrittäjyyteen. Yrittäjyysopinnoissa opiskelijan on myös mahdollista kokeilla ja testata ideoitaan mm. Nuori yrittäjyys harjoitusyritystoiminnan kautta.PDF iconOmnian yrittäjyyden oppimaisema.

 

Teksti ja kuvat: Laura Pennanen, harjoittelija (Viestintä- ja markkinointipalvelut)

 

 

Kansainvälisyyttä Omniassa – Vaihto-opiskelijoita Mallorcalta

Omniassa on tällä hetkellä työharjoittelijoita Mallorcalta, Espanjasta. Elisa Tomás Rivero, 20, ja Francisca Maria Gelabert Torrens, 20, opiskelevat Mallorcalla kampaajiksi. He ovat päässeet käymään sekä teoria- että käytäntötunneilla.

Elisa ja Francisca halusivat tulla Suomeen harjoitteluun useista eri syistä. Lumen näkeminen oli odotettu kokemus, jonka he saivat kokea Suomessa. ”Myöhäiset auringonlaskut ovat olleet erikoisia.” kertoo Francisca.

Francisca Maria Gelabert Torrens.  

Suomen ja Espanjan välillä on opiskelijoiden mukaan useita eroavaisuuksia. Päällimmäisenä huomiota ovat herättäneet erilainen kieli, sää ja hinnat. Ihmisten kanssakäyminen toistensa kanssa on myös erilaista kuin Espanjassa. ”Ihmiset eivät halaile täällä lainkaan niin paljon kuin Espanjassa.” he kertovat. Myös vehreys ja puiden runsas määrä on kiehtonut heitä.

Julkisen liikenteen toimivuus ja rakennusten sisätilojen lämpö talven kylmyydessä on ollut heille positiivinen yllätys. Kasvisruokailumahdollisuudet saivat myös kiitosta Elisalta. ”Mahtavaa, että vegaanisia vaihtoehtoja saa lähes missä tahansa.”

Opiskelijat ovat pitäneet vierailustaan kovasti: Omnia on ottanut heidät todella hyvin vastaan. Sopeutuminen opiskeluihin on ollut helppoa, ja odotukset ovat täyttyneet positiivisesti. ”Opin joka päivä jotain uutta.” Elisa toteaa.

Elisa Tomás Rivero.

He näkevät suomalaisen koulutusjärjestelmän toimivan hyvin, sillä se kehittää opiskelijoiden omatoimisuutta ja itsenäisyyttä, ja se on muokattavissa opiskelijoiden omien tarpeiden mukaiseksi. ”Teoriaa on paljon ja tahti melko hidas. Opetus tuntuu silti tehokkaalta.” kertoo Francisca.

Erasmus-ohjelma mahdollisti nämä vaihto-opinnot ulkomaille. Vaihdossaan he ovat päässeet tapaamaan uusia ihmisiä, käyttäneet englannin kieltä käytännössä sekä saaneet paljon uusia kokemuksia. Useita retkiäkin on keretty tekemään – he vierailivat Rovaniemellä, Pohjois-Ruotsissa ja Tallinnassa. Opiskelijat suosittelevat lämpimästi vaihtoa myös muille.

Omnia vastaanottaa vuosittain noin 170 työssäoppijaa ulkomailta. Myös Omnian opiskelijoiden on mahdollista suorittaa esim. työssä oppimisjakso ulkomailla. Omnian kansainväliset jaksot ovat vieneet opiskelijoita muun muassa Espanjan Bilbaoon, Japanin Osakaan ja Saksan Bambergiin.

 

Teksti: Laura Pennanen, harjoittelija (Viestintä- ja markkinointipalvelut) & Rafel Miguel-Gómara Homar, graafisen suunnittelun harjoittelija

Kuvat: Rafel Miguel-Gómara Homar

 

Kirkkonummen toimipisteen yhteishenki saa kiitosta – merkonomiopiskelijat ovat opintoihinsa tyytyväisiä

Elisa Asikainen ja Viivi Salonen iloitsevat Omnian Kirkkonummen toimipisteen yhteishengestä.

Omnian Kirkkonummen toimipisteessä merkonomiksi opiskelevat Viivi Salonen ja Elisa Asikainen ovat tyytyväisiä oppilaitokseensa ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Molempien mielestä pieni ja yhteisöllinen Kirkkonummen toimipiste on mainio paikka opiskella.

”Täällä on erinomainen työrauha ja todella hyvä yhteishenki”, opiskelijat toteavat.

”On ollut mukavaa huomata, että opettajat ovat kiinnostuneita opiskelijoista ja heidän kanssaan voi ihan aidosti vaihtaa kuulumisia.”

Molemmilla opiskelijoilla on tausta hius- ja kauneudenhoitoalalla. Viivi Salonen tähtää opintojensa jälkeen parturi-kampaamoyrittäjäksi. Hänelle on selvää, että hän haluaa perustaa yrityksen nimenomaan Kirkkonummelle.

”Haluan opiskella merkonomiksi sen vuoksi, että saisin kampaajaosaamisen lisäksi hyvät taidot liiketaloudesta ja valmiudet menestyä yrittäjänä.”, hän tuumaa.

”Erityisesti matematiikka ja laskenta ovat olleet hyödyllisiä ja kiinnostavat minua.”

Muutakin kuin opintoja

Elisa Asikaisen tavoitteena on valmistumisen jälkeen työllistyä oman alan tehtäviin myynnin, markkinoinnin tai asiakaspalvelun pariin.

”Kirkkonummen toimipisteessä on mahdollista olla yhdessä opiskelijoiden kanssa muutenkin kuin opintojen yhteydessä. Opiskelijoilla on yhteisiä hetkiä ja tapahtumia, joissa muun muassa grillataan. Ystävänpäivän kunniaksi tehtiin ystävyyden huone, jossa voi opiskella tai oleilla ja rentoutua opiskelukavereiden kanssa.”

Pienen toimipisteen etuja on opiskelijoiden mielestä myös se, että opiskelukaverit ja opettajat oppii tuntemaan paremmin kuin isommassa paikassa.

”Yhdessä tekeminen ja toisten kanssa oppiminen on mukavaa ja mielekästä”, he tuumivat.

Lue lisää liiketalouden perustutkinnosta.

Teksti ja kuva: Milka Mantsinen