Kesäkoulussa

Tänä vuonna AvoinOmnian ovet pysyvät auki läpi kesän. Yhteisiä tutkinnon osia on ollut mahdollista opiskella sekä lähiopetuksessa että verkossa. Kesäkuun ensimmäisinä viikkoina Kirkkokadulla ahkeroi lähiopetuksessa 129 opiskelijaa, jotka suorittivat osaamispisteitä kaikissa pakollisissa YTO-aineissa. Opetusta järjestettiin kesäkuun kolmella ensimmäisellä viikolla ja reput pakattiin kesäasentoon juhannuksen alla. Kuluneen lukuvuoden aikana tuotetut verkkototeutukset sen sijaan pysyvät auki läpi kesän. Opiskelijat voivat ilmoittautua ja aloittaa milloin tahansa, mutta he tietävät että opettajan apuja, neuvoja, ohjausta ja arviointia on saatavilla vasta lomien jälkeen elokuun puolessa välissä. Kesäkuun loppuun mennessä näihin itsenäisesti opiskeltaviin toteutuksiin on ilmoittautunut jo huikeat 296 opiskelijaa. Loman jälkeen onkin jännä nähdä, miten opiskelijat ovat itsenäisillä kursseilla pärjänneet ja minkä verran suorituksia oikeasti on kertynyt. Kesäverkkokursseilta kerättävä opiskelijapalaute on meille kullanarvoista, jotta tiedämme miten palvella opiskelijoitamme ensi kesänä vielä paremmin.

Kiinnostusta ja tarvetta kesäkoululle tuntuu siis YTOjenkin puolella olevan. On ihan mahtavaa, että pystyimme ensimmäistä kertaa tarjoamaan näin makean ja monimuotoisen kesäkattauksen opiskelijoillemme. Siitä iso kiitos paitsi ennakkoluulottomille koulutuspäälliköille Riitalle ja Matille myös joustaville ja monenlaiseen reippaasti heittäytyville YTO-opettajillemme.

Taru Kekkonen