Asiakaspalvelua

Muutin jokin aika sitten asuntoa ja kaikessa muuttohötäkässä unohdin tehdä sähkösopimuksen. Asunnon edellisen asujan sopimus oli voimassa vielä hyvän aikaa minun muutettuani sisään. Laitteet pelasivat, musiikki soi ja niin unohdin autuaasti koko jutun. Kunnes sitten yhtenä hetkenä illan pimetessä, valojen sammuessa ja jääkaapin lämmetessä asia tuli uudelleen mieleen. Ei siis muuta kuin internetin ihmemaasta etsimään sähköyhtiötä, jossa sopimuksen voisi tehdä nopeasti ja vaivattomasti ja mieluiten netissä. Kello oli illalla yhdeksän, mutta yhden firman sivuilla oleva chattipalvelu näytti olevan vielä aktiivisessa tilassa. Kokeilin onneani, ja sieltähän minulle vastasikin Ville – ei siis mikään robottiville, vaan ihan oikea ja elävä Ville. Ville kertoi, että voin tehdä sopimuksen saman tien netissä, mutta että sähköt saisin päälle vasta viikonlopun jälkeen maanantaina. Jos sen sijaan haluaisin, voisin soittaa palvelunumeroon ja saada asian kuntoon nopeammin. Halusinko numeron? Ajattelin hetken viikonlopuksi yökylään tulevia vieraitani ja päätin kovastikin haluta numeron. Ville kirjoitti chattiin numeron, minä soitin siihen illalla kellon käydessä jo kymmentä – ja aamulla minulla oli taas jääkaappi ja kuohuviini kylmänä. Myös puhelimessa sain ystävällistä ja huomaavaista palvelua. Vaikka minua nolotti, että olin unohtanut hoitaa tuon sopimuksen tekemisen ajoissa, en tuntenut itseäni palvelutilanteissa ihan hölmöksi. Ja se oli täysin Villen sekä puhelimessa minua palvelleen ystävällisen ja avuliaan leidin ansiota. Olin vaikuttunut saamastani palvelusta.

Mieti sinä vuorostasi hetki milloin ja missä tilanteessa sinä olet saanut hyvää asiakaspalvelua. Sellaista jossa olet saanut apua tai palvelua tavalla, josta on tullut hyvä mieli. Mieti sitten viisi sanaa, joilla kuvailisit saamaasi palvelua ja kokemusta.

Minun sanani olisivat yksilöllinen, superjoustava, ystävällinen, asiantunteva, huomaavainen. Ja bonuksena vielä odotukset ylittävä.

Tällaisia sanoja olisi aika mukava lukea myös opiskelijoidemme kurssipalautteissa, eikös.

 

 

Taru Kekkonen