Matti kukkarossa – mikä avuksi?

Opiskelijaelämä voi olla rankkaa, eikä rahaakaan aina ole tarpeeksi. Opiskelijat joutuvat usein pohtimaan, mistä lisätuloja voisi opintojen oheen kehittää. Mikä siis neuvoksi? Lue Kirkkonummen opiskelijoiden oma mielipidekirjoitus siitä, miten rahatilannetta voisi parantaa!

Matti kukkarossa? Muutetaan työssäoppiminen palkalliseksi!

Joka vuosi tuhansien ammattikoululaisten kuuluu etsiä itselleen työssäoppimispaikka 10 viikoksi. Työpaikan tulee olla omaan alaan liittyvä ja siellä ollessa pitää täyttää tietyt vaatimukset, jotka suorittamatta jättämättä saa hylätyn eikä pääse vuosikurssilta läpi. Työpaikassa pitää tehdä samaa työtä kuin oikeatkin työntekijät. Ilman palkkaa siis. Jotkin työpaikat eivät tarjoa lounasta ja mikäli matka koulun ruokalaan on tarpeeksi pitkä, koulu tarjoaa lounaskorvauksen, joka on 3,50 € päivältä ja se maksetaan työssäoppimisen jälkeen.

Työn tekemisestä voisi saada jonkinlaisen palkan, joka motivoisi tekemään työtä paremmin. On moraalisesti väärin teettää työtä palkatta sekä periaatteessa väärin tehdä työtä palkatta. Joku voisi sanoa, että harjoittelijoiden ei kuulukaan saada palkkaa harjoittelusta, mutta kokemuksella voimme sanoa, että näin pitkältä ajalta olisi motivoivampaa saada palkkaa tehdystä työstä. On tapauksia, joissa oppilas on ollut työpaikassa hetken ja lopettanut työssä käymisen motivaation puutteen takia.

Joillakin yrityksillä ei tosin olisi varaa ottaa enempää palkallisia työntekijöitä, joten harjoittelupaikan saaminen hankaloituisi. Oppilaille voisi tosin maksaa puolitettua tai jopa pienempää palkkaa. Ja myös valtio voisi vaikka maksaa yrityksille korvauksia, jotta niillä olisi varaa maksaa harjoittelijoiden palkat. Työssäoppimisen arviointi voisi tapahtua myös palkalla, eli mitä paremmin suoriutuu työssäoppimisen tehtävistä, sitä enemmän palkkaa saisi. Näin vältettäisi töissä velttoilu. Oppilaat saisivat myös kokemusta rahan käsittelystä ja valmiuksia elämään. Valtion talouskin lähtisin muutaman kymmenen vuoden aikana nousuun, kun oppilaiden motivaatio työntekoon paranee ja työelämään siirryttäessä heistä tulee parempia ja tunnollisempia työntekijöitä!

 

Kirjoittajat: Santeri, Mikke, Simon

Tykkää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *