Joulu lähenee: pukin konttiin kirjoja

Helsingin Kirjamessut järjestettiin 27.10.–30.10.2016, ja messuilla huomiota herättivät nuoriinkin vetoavat uutuuskirjat. Omnian opiskelija laati listan tämän hetken kuumista tulokkaista – listalle pääsivät mm. Cheekin elämäkerta ja Jens Lapiduksen uutuus. Lue lisää!

Messuilla kiinnosti mm. Cheekistä kertova uutuuskirja.
Messuilla kiinnosti mm. Cheekistä kertova uutuuskirja.

Kirjamessuilla

Kävin perjantaina 28.10.2016 Kirjamessuilla Pasilan Messukeskuksessa. Kirjamessut ovat täynnä kirjoja eri kirjallisuuden lajeista. Halusin listata 10 kirjaa, jotka löysin messuilta ja jotka haluaisin lukea. Kerron seuraavaksi, miksi valitsin juuri nämä kirjat.

Cheek – Musta lammas

-Haluan lukea tämän kirjan siksi, että pidän Cheekistä artistina ja haluan oppia tuntemaan hänen tarinansa ja näkeä hänen elämänsä josta hän ammentaan mahtavia sanoituksia omille biiseilleen. Pidän muutenkin elämänkertojen lukemisesta, koska silloin oppii julkkisten ajatuksia ja yksityiselämää.

 

Jens Lapidus – Sthlm delete

  • Pidän hyvin paljon rikoskirjallisuudesta ja poliisidekkareista. Olen lukenut monia Hennning Mankellin kirjoja ja pidin tätä kirjaa samankaltaisena takakannen perusteella. Mielestäni ruotsalaiskirjailijat osaavat kirjoittaa hyvin mukaansa tempaavasti ja toivoisin samaa tästä kirjasta.

 

Remes – Kiirastuli

  • Suomen historia on aina kiinnostanut minua varsinki kaikki mitä Suomen ja Venäjän välillä on tapahtunut. Siksi ajattelin, että tämä kirja voisi olla mukava lukea koska kirjassa annetaan hyvin todenmukainen katsaus mitä Suomelle voi tapahtua tulevaisuudessa.

 

Mhairi McFarlane – Tyttö muiden joukossa

  • Valitsin tämän kirjan, koska olen jämähtänyt lukemaan elämänkertoja ja rikosdekkareita ja haluaisin kokeilla jotain muuta, mutta mikään kirja ei ole vielä saanut minusta niin hyvää otetta, että olisin jättänyt minulle tutut ja turvalliset rikosdekkarit. Luin takakannen ja ajattelin, että tämä voisi olla mielenkiintoinen lukea ja toivon kirjan tempaavan minut mukaansa.

 

Jari Sillanpää – Paljaana

  • Pidän Jarista ihmisenä sen mukaan mitä olen kuullut hänestä mediassa ja muiden huulilta. Silti haluaisin lukea kirjan, jotta oppisin tuntemaan hänet paremmin ja kuulla häneltä itseltään hänen elämänsä ja tarinansa.

 

Norman Ohler – Hitlerin tabut

  • Hitler ja natsi-Saksa on kiinnostanut minua ensimäisestä kerrasta asti, kun siitä koulussa juteltiin. Olen katsonut dokumentteja ja lukenut kirjoja, mutta takakannen perusteella tämä kirja voisi muuttaa mielessäni monia asioita ja kantaa koko asiaan. Jotkut asiast voisivat tehdä enemmän järkeä, jos lukisin tämän kirjan ja toivoisin sen avaavan uuden näkökulman koko tapahtumaan ja toivon, että kirja olisi hyvin kirjoitettu siten, että ei tulisi aika pitkäksi sitä lukiessa.

 

JVG – Etenee

  • Kuten olen sanonut pidän elämänkerroista jos tämän semmoiseksi voi laskea. En ole suuri JVG- fani, mutta haluaisin lukea kirjan ja toivoisin sen muuttavan käsityksin heistä ja oppia heidän tarinansa huipulle noususta.

 

Steven Lee Myers – Uusi Tsaari

  • Kirja käsittelee Vladimir Putinia ihmisenä ja hänen elämäänsä. Haluan lukea mitä Putin ajattelee itsestään ja hänen suuresta vallastaan. Kuten olen sanonut pidän historiasta ja Venäjällä on suuri ja värikäs historia ja Putin tekee lisää asioita jotka jäävät mieleen ihmisillä ympäri maata. Haluan lukea hänen ajatuksia ja, ehkä löytää hänen elämästään syitä miksi hän on tuollainen johtaja kun hän on nyt.

 

Antti Tuominen – Mies joka kuoli

  • Kirjassa on mustaa huumoria elämästä ja kuolemassa. Kirjassa saattaa olla murha tapahtumassa pitkäaikaisen myrkytyksen seurauksena. Pidän juuri tällaisista kirjoista, joissa on murhia ja jännitystä ja yllättäviä käänteitä.

 

Bruce Springsteen – Born to run

–  Valitsin viimeiseksi tämän kirjan, koska haluan lukea Bruce Springsteenin tarinan ja löytää kaiken, mistä hän on ammentanut menestyneitä kappaleita ja muutenkin  hänen oppejaan. Mielenkiintoista on lukea hänen elämästään: lapsuudesta ja  kasvustaan kohti rock-tähteyttä.

 

Kirjalistan laati Mira

Kuva: Marja Yli-Kerttula

 

 

Miksi lukeminen kannattaa?

Lukeminen kannattaa aina, eikä sen tarvitse olla tylsää! Jos et muuten usko, anna Atomirotta-yhtyeen räppärin Mikko Sarjasen ja kriitikko Aleksis Salusjärven vakuuttaa sinut. Kuuntele Ylen Kultakuume-ohjelma räppärin ja toimittajan seikkailusta Kirkkonummen Omniassa. Muusikko ja toimittaja levittivät lukutaidon ilosanomaa koulussamme räpin säestyksellä – radio-ohjelman juontaa toimittaja Anna Tulusto.

Linkki ohjelmaan:

http://areena.yle.fi/1-3750505

 

 

 

 

 

Tykkää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *